Hlavní obsah

Recept na jarní quiche se zeleným chřestem

1:34
1:34

Poslechněte si tento článek

Pokud pečete často a rádi, můžete si připravit domácí korpus z křehkého těsta. Uváděný recept na quiche je ale skvělý i z toho kupovaného, navíc vám příprava zabere jenom chviličku.

Foto: Profimedia.cz

Jarní quiche

Článek
INGREDIENCE
1 balení křehkého těsta2 lžíce strouhaného parmazánu
4 vejce400 g zeleného chřestu
200 g smetany ke šlehání 33%špetka muškátového oříšku
100 g goudysůl a pepř

POSTUP:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Koláčovou formu o průměru 30 cm vyložte křehkým těstem, okraje můžete nechat mírně přečnívat, pečením se stáhnou.
  2. Těsto nahusto propíchejte vidličkou a položte na něj papír na pečení. Do formy vsypejte suché luštěniny tak, aby pokryly dno, a takto dejte péct asi na 10–12 minut.
  3. Do větší mísy nastrouhejte goudu najemno, přidejte parmazán, vejce a smetanu a dobře promíchejte. Osolte a přidejte i pepř a špetku muškátového oříšku.
  4. Chřest opláchněte a odstraňte dřevnaté konce.
  5. Předpečené těsto vyjměte z trouby a odstraňte papír s luštěninami. Do korpusu vlijte náplň a na ni rozložte chřest. Vraťte do trouby a pečte asi 25–30 minut dozlatova.
  6. Upečený koláč nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté krájejte na porce.

TIP: Luštěniny, které jste použili jako zátěž, se už k vaření nehodí. Schovejte si je, využijete je i příště.

Výběr článků

Načítám