Hlavní obsah

Recept na dýňovou gulášovku

Aktualizováno

Jakmile se venku ochladí, není nad to zahřát se teplou polévkou. Z klasické gulášové polévky lze vytvořit jídlo, které bude hrát všemi barvami. Stačí, když se přidá dýně, a na světě je vydatná polévka, která nahradí i hlavní jídlo.

Foto: Profimedia.cz

Dýňová gulášovka

Článek
INGREDIENCE¨:
400 g dýně 2 lžíce sádla
400 g vepřové kýty 1 l masového vývaru
2 větší cibule lžička kmínu
2 větší brambory lžíce sušené majoránky
1 kapie sůl, pepř
4 velké stroužky česneku libeček

POSTUP:

  1. V hrnci rozehřejte větší část sádla, přidejte nasekanou cibuli a restujte dozlatova, pak přidejte maso nakrájené na kostky, nechte ho zatáhnout, přisypte papriku a rychle zarestujte.
  2. Zalijte vývarem, osolte a zvolna vařte, až je maso měkké. Deset minut před koncem přidejte na kostky nakrájené brambory a kapii.
  3. Dýni nakrájenou na kostky orestujte na zbytku sádla, zalijte ji několika naběračkami vývaru z masa, pak ji duste pod pokličkou asi 20 minut.
  4. Po změknutí dýni rozmixujte. Přilijte vývar s masem a bramborami. Polévku dochuťte solí, pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem a nasekaným libečkem.

TIP: Do polévky můžete přidat houby a cuketu.

Pět top receptů na dýňovou polévku

Recepty

Výběr článků

Načítám