Hlavní obsah

Recept na dýňové špagety

Aktualizováno

Špagetová dýně se během pečení přímo zázračně rozpadne na vlákna velmi podobná špagetám. To ocení ti, co potřebují do jídelníčku přidat vlákninu a ubrat sacharidy.

Foto: Profimedia.cz

Dýňové špagety

Článek
INGREDIENCE:
1 špagetová dýně 50 g vlašských ořechů
50 ml olivového oleje 200 g krémového kozího nebo smetanového sýra
4 stroužky česneku špetka římského kmínu
několik lžic vařené cizrny (i z konzervy) špetka mleté papriky
čerstvý rozmarýn sůl a pepř podle chuti

POSTUP:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Špagetovou dýni rozkrojte napůl a vydlabejte semínka.
  2. Poté obě poloviny potřete částí oleje, osolte a opepřete. Na plech vyložený pečicím papírem položte dýni řeznou stranou dolů a pečte asi 40 minut, dokud nebude téměř měkká.
  3. Jakmile je dýně upečená, vydlabejte vidličkou její dužinu. Ta se začne oddělovat na vlákna, která připomínají špagety. Promíchejte je se zbylým olejem, dosolte, přidejte rozmarýn, cizrnu, drcený česnek, římský kmín a ořechy, pak špagety vraťte do dýňových lodiček.
  4. Navrch přidejte sýr, mírně posypte mletou paprikou nebo jiným kořením pro zvýraznění chutí a vraťte do trouby pod gril. Podávejte rovnou z dýně nebo můžete špagety přendat na talíř.

TIP: Místo kozího sýra lze použít například parmazán, feta sýr nebo balkán. Pro větší sytost můžete přidat orestované kuřecí maso, eventuálně i rajčatové pyré.

Oranžová radost v kuchyni aneb Recepty s dýněmi

Recepty

Výběr článků

Načítám