Článek
INGREDIENCE | |
---|---|
125 g másla | 150 g kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa |
200 g třtinového cukru | 100 g celozrnné špaldové mouky |
špetka soli | 50 g kakaa |
2 vejce | |
Dokončení (nasekejte): | |
50 g kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa | 50 g bílé čokolády |
100 g mléčné čokolády | 100 g ořechů (může být mix různých druhů) |
POSTUP:
- Máslo rozpusťte v rendlíku. Připravte si vodní lázeň – do hrnce nalijte vodu asi 4 cm vysoko a na hrnec položte kovovou misku. Nesmí se dotýkat vody. Vodu přiveďte k varu, oheň trochu ztlumte a do misky nalámejte 150 g čokolády.
- Míchejte lžičkou, dokud se nerozpustí. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Když je hotovo, po částech vařečkou nebo stěrkou opatrně vmíchejte střídavě mouku, rozpuštěnou čokoládu, rozpuštěné máslo a kakao.
- Přidejte špetku soli a umíchejte hladké čokoládové těsto. Nakonec vmíchejte nahrubo nasekané tři druhy čokolád a ořechy, které máte připravené na dokončení.
- Vyšší zapékací nádobu o rozměru 23 x 23 cm vyložte pečicím papírem. Bude se vám s ním lépe pracovat, když papír nejdříve zmačkáte, bude poddajnější. Do nádoby nalijte těsto, uhlaďte.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 35 minut. Poté vyndejte na rošt a nechte vychladnout, minimálně půl hodiny. Poté nakrájejte na čtverce a podávejte. Můžete přidat kopeček neslazené šlehačky a trochu čerstvého ovoce.
TIP: Máte doma kousky čokoládových tyčinek? Nasekejte je a použijte do brownies při dokončení.