Hlavní obsah

Recept na čokoládové brownies

Novinky, Alena Kolaříková
1:49
1:49

Poslechněte si tento článek

Pro milovníky sladkého a především čokolády jsou brownies ideálním dezertem. Na povrchu jsou křupavé, vevnitř vláčné a k přípravě stačí pouze několik surovin.

Foto: Profimedia.cz

Brownies

Článek
INGREDIENCE
125 g másla 150 g kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa
200 g třtinového cukru 100 g celozrnné špaldové mouky
špetka soli 50 g kakaa
2 vejce
Dokončení (nasekejte):
50 g kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa 50 g bílé čokolády
100 g mléčné čokolády 100 g ořechů (může být mix různých druhů)

POSTUP:

  1. Máslo rozpusťte v rendlíku. Připravte si vodní lázeň – do hrnce nalijte vodu asi 4 cm vysoko a na hrnec položte kovovou misku. Nesmí se dotýkat vody. Vodu přiveďte k varu, oheň trochu ztlumte a do misky nalámejte 150 g čokolády.
  2. Míchejte lžičkou, dokud se nerozpustí. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Když je hotovo, po částech vařečkou nebo stěrkou opatrně vmíchejte střídavě mouku, rozpuštěnou čokoládu, rozpuštěné máslo a kakao.
  3. Přidejte špetku soli a umíchejte hladké čokoládové těsto. Nakonec vmíchejte nahrubo nasekané tři druhy čokolád a ořechy, které máte připravené na dokončení.
  4. Vyšší zapékací nádobu o rozměru 23 x 23 cm vyložte pečicím papírem. Bude se vám s ním lépe pracovat, když papír nejdříve zmačkáte, bude poddajnější. Do nádoby nalijte těsto, uhlaďte.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 35 minut. Poté vyndejte na rošt a nechte vychladnout, minimálně půl hodiny. Poté nakrájejte na čtverce a podávejte. Můžete přidat kopeček neslazené šlehačky a trochu čerstvého ovoce.

TIP: Máte doma kousky čokoládových tyčinek? Nasekejte je a použijte do brownies při dokončení.

Související témata:

Výběr článků

Načítám