Hlavní obsah

Recept na citrusovou polévku s mrkví a zázvorem

Novinky, Alena Kolaříková
1:29
1:29

Poslechněte si tento článek

Vyzkoušejte citrusovou polévku s neobvyklým spojením chutí. Základ polévky tvoří mrkev, pomeranč a zázvor. Nebojte se přidat i špetku skořice, která ostatní chutě skvěle doplní.

Foto: Profimedia.cz

Citrusová polévka s mrkví a zázvorem

Článek
INGREDIENCE:
3 velké mrkve špetka skořice
2 červené pomeranče1 stroužek česneku
1 citron750 ml zeleninového vývaru
1 lžíce olivového oleje200 ml kokosového mléka
1 střední cibulesůl a pepř dle chuti
1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
Na ozdobu:
snítky čerstvé bazalky

POSTUP:

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a restujte ji do měkka (asi 3-4 minuty). Poté přidejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a restujte ještě další minutu, dokud se nerozvoní.
  2. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, špetku skořice a zalijte zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu.
  3. Vařte na mírném ohni přibližně 20 minut, dokud není mrkev měkká. Poté přilejte šťávu z červených pomerančů a citronu. Můžete také přidat nastrouhanou kůru z pomeranče a citronu pro intenzivnější chuť, ale stačí jen špetka.
  4. Přilejte kokosové mléko. Směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo vývaru.
  5. Dochuťte solí a pepřem podle svého vkusu. Polévku nalijte do misek a ozdobte snítkou čerstvé bazalky.

TIP: K chuti polévky se skvěle hodí i čerstvý koriandr.

Recept na krémovou kuřecí polévku s těstovinami

Recepty

Výběr článků

Načítám