Hlavní obsah

Recept na citronový cheesecake

1:40
1:40

Poslechněte si tento článek

Svěží citronový cheesecake nadchne milovníky jednoduchých, ale přesto chuťově pestrých dezertů. Příprava je snadná a potřebujete pouze několik surovin.

Foto: Profimedia.cz

Citronový cheesecake

Článek
INGREDIENCE:
Na korpus:
200 g máslových sušenek (např. Bebe)70 g rozpuštěného másla
Na náplň:
500 g smetanového sýra (nejlepší je Philadelphia nebo mascarpone)šťáva a kůra ze 2 bio citronů (pouze žlutá část, jemně nastrouhaná)
200 g zakysané smetany 2 lžičky vanilkového extraktu
120 g cukru3 vejce
Na ozdobu:
1 citron 4 lžíce cukru krupice
2 lžíce citronové šťávy

POSTUP:

  1. Sušenky rozdrťte najemno v mixéru nebo je vložte do sáčku a rozdrobte válečkem na těsto. Smíchejte je s rozpuštěným máslem, dokud se nepropojí.
  2. Směs vtlačte do dna dortové formy (průměr asi 23 cm) vyložené pečicím papírem. Uhlaďte lžící nebo skleničkou. Formu dejte na 10-15 minut do lednice, aby korpus ztuhl.
  3. Ve větší míse smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, cukr, citronovou šťávu, nastrouhanou kůru a vanilkový extrakt. Poté do směsi postupně zašlehejte vejce, jedno po druhém, dokud nevznikne hladká směs.
  4. Předehřejte troubu na 160 °C. Náplň nalijte na připravený korpus ve formě. Formu vložte do trouby a pečte 50-60 minut, dokud náplň lehce neztuhne, ale střed se stále jemně třese.
  5. Po upečení vypněte troubu, pootevřete dvířka a nechte cheesecake vychladnout uvnitř trouby. Před podáváním nechejte zcela vychladnout a ozdobte plátky citronu.
  6. Zahřejte citronovou šťávu a přimíchejte do ní cukr. Míchejte tak dlouho, dokud se nerozpustí. Dejte vychladnout a poté polevou dozdobte hotový dort.

Recept na dýňový cheesecake s ořechy

Recepty
Související témata:

Výběr článků

Načítám