Článek
Citronový bulgur
INGREDIENCE: | |
---|---|
200 g bulguru (v suchém stavu) | 1 citron |
1 cibule | 500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru |
2 stroužky česneku | čerstvé bylinky: petrželka, máta nebo koriandr |
1 lžíce rajského protlaku | sůl |
1 lžička sladké papriky | pepř |
2 lžíce olivového oleje |
POSTUP:
- V hrnci nebo hluboké pánvi s nepřilnavým dnem na oleji orestujte nakrájenou cibuli do sklovata, přidejte nasekaný česnek a papriku a restujte ještě půl minuty. Přimíchejte protlak, i ten zarestujte.
- Přisypejte bulgur, promíchejte, zalijte vývarem, přidejte sůl a pepř a přiveďte k varu. Jakmile se začne bulgur vařit, snižte teplotu na minimum a pod pokličkou nechte vařit asi 12 minut.
- Pokud jsou kuličky ještě tvrdé, nechte je zakryté dojít mimo plotnu, dokud se vývar úplně nevsákne a bulgur nezměkne. Do hotového bulguru vmíchejte šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Přidejte nasekané bylinky, podle potřeby dosolte.
TIP: Tento jednoduchý citronový bulgur se výborně hodí k pečenému kuřeti se zeleninou. Stejně dobře ho můžete podávat i k jiným masům, jen například ke guláši vynechte citron.
Oblíbené recepty z arabské kuchyně
Recepty