Hlavní obsah

Recept na bruschettu s houbami, pancettou a sýrem pecorino

Bruschetta je předkrm, který se tradičně podává se směsí rajčat a koření. Jeho podzimní verze sice není tak známá, ale do chuti se trefí milovníkům hub a pancetty.

Foto: Petr Horník

Bruschetta s houbami, pancettou a sýrem pecorino

Článek
INGREDIENCE:
500 g čerstvých lesních hub černý pepř mletý
80 g pancetty sůl
3 stroužky česneku 100 g sýru Pecorino Romano nebo Pecorino Sardo (slaný tvrdý sýr z ovčího mléka)
olivový olej (zhruba 8 lžic)plocholistá petržel
drcený kmín 1 ciabatta

POSTUP:

  1. Očištěné houby nakrájejte najemno. V pánvi zahřejte polovinu oleje (zbytek poslouží k opečení ciabatty), osmahněte v něm nakrájenou pancettu, přidejte houby spolu s prolisovaným česnekem a orestujte je.
  2. Ochuťte kmínem, pepřem a solí. Promíchejte a restujte, dokud se nevydusí tekutina. Ke konci přidejte část nasekané petržele. Krajíčky ciabatty opečte z obou stran. Navršte na ně houbovou směs, navrch nasypte nasekanou petržel , nastrouhaný sýr a pokapejte je olivovým olejem.

Recepty z hub, které mají pozitivní vliv na zdraví

Recepty
Související témata:
Bruschetta

Výběr článků

Načítám