Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
500 g brambor | 4 lžíce olivového oleje |
1 středně velká cibule | sůl podle chuti |
100 g strouhaného sýra (gouda nebo čedar) | pepř podle chuti |
6 vajec |
POSTUP:
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Cibuli nasekejte najemno. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte brambory a cibuli. Osolte a smažte na mírném ohni přibližně 15 minut, dokud brambory nezměknou.
- Občas promíchejte, aby se nepřichytily. V míse rozšlehejte vejce, přidejte sůl, pepř a strouhaný sýr. Jakmile jsou brambory a cibule měkké, přendejte je z pánve do vaječné směsi a dobře promíchejte.
- Na stejné pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Přelijte směs do pánve a smažte na mírném ohni asi 5–7 minut, dokud spodní strana tortilly nezezlátne.
- Tortillu opatrně překlopte (např. pomocí talíře nebo pokličky) a vraťte ji zpět na pánev. Smažte dalších 4–5 minut, dokud není zlatavá i z druhé strany a uvnitř důkladně propečená.
- Tortillu vyklopte z pánve na talíř, nechte chvíli vychladnout a poté nakrájejte na trojúhelníčky nebo kostky. Podávejte teplou nebo studenou jako hlavní chod či předkrm.
Jacket potatoes: pečené brambory s náplní
Recepty
