Hlavní obsah

Recept na bramborovou tortillu se sýrem

Novinky, Alena Kolaříková
1:34
1:34

Poslechněte si tento článek

Bramborová tortilla je španělský pokrm z brambor opečených na oleji, cibule a vajíček. Pokrm je jednoduchý, přesto chutná výtečně. Tortilla je skvělá jako sytá snídaně, ale hodí se i k obědu a večeři.

Foto: Profimedia.cz

Bramborová tortilla se sýrem

Článek
INGREDIENCE:
500 g brambor4 lžíce olivového oleje
1 středně velká cibulesůl podle chuti
100 g strouhaného sýra (gouda nebo čedar)pepř podle chuti
6 vajec

POSTUP:

  1. Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Cibuli nasekejte najemno. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte brambory a cibuli. Osolte a smažte na mírném ohni přibližně 15 minut, dokud brambory nezměknou.
  2. Občas promíchejte, aby se nepřichytily. V míse rozšlehejte vejce, přidejte sůl, pepř a strouhaný sýr. Jakmile jsou brambory a cibule měkké, přendejte je z pánve do vaječné směsi a dobře promíchejte.
  3. Na stejné pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Přelijte směs do pánve a smažte na mírném ohni asi 5–7 minut, dokud spodní strana tortilly nezezlátne.
  4. Tortillu opatrně překlopte (např. pomocí talíře nebo pokličky) a vraťte ji zpět na pánev. Smažte dalších 4–5 minut, dokud není zlatavá i z druhé strany a uvnitř důkladně propečená.
  5. Tortillu vyklopte z pánve na talíř, nechte chvíli vychladnout a poté nakrájejte na trojúhelníčky nebo kostky. Podávejte teplou nebo studenou jako hlavní chod či předkrm.

Jacket potatoes: pečené brambory s náplní

Recepty
Související témata:

Výběr článků

Načítám