Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
600 g brambor vařených ve slupce | cca 100 g hladké mouky (nebo i více, podle potřeby) |
200 g strouhaného sýra (eidam, gouda, čedar) | sůl a pepř podle chuti |
150 g anglické slaniny | olej na smažení |
2 vejce |
POSTUP:
- Studené uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle do mísy. Přidejte strouhaný sýr, anglickou slaninu (nakrájenou na malé kostičky), vejce a hladkou mouku.
- Směs osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte, aby vzniklo kompaktní těsto, které nebude příliš lepit. Pokud je směs příliš řídká, přidejte ještě trochu mouky.
- Z těsta tvořte rukama placičky o průměru asi 6 cm a tloušťce asi 1 cm. Můžete si ruce namočit, aby se těsto nelepilo.
- Na pánvi rozehřejte olej a placičky smažte z obou stran dozlatova (asi 2-3 minuty z každé strany). Placičky by měly být křupavé na povrchu a měkké uvnitř.
- Podávejte teplé, ideálně s čerstvým zeleninovým salátem, zakysanou smetanou nebo oblíbeným dipem.
Sýrové recepty od šéfkuchaře Hynka Vávry
Recepty
