Hlavní obsah

Recept na bramborové placičky se sýrem a slaninou

Novinky, Alena Kolaříková
1:18
1:18

Poslechněte si tento článek

Sýr je velice oblíbenou surovinou, která dokáže proměnit i ten nejjednodušší pokrm v gurmánský zážitek. Vyzkoušejte bramborovo-sýrové placičky se slaninou.

Foto: Profimedia.cz

Bramborové placičky se sýrem a slaninou

Článek
INGREDIENCE:
600 g brambor vařených ve slupcecca 100 g hladké mouky (nebo i více, podle potřeby)
200 g strouhaného sýra (eidam, gouda, čedar)sůl a pepř podle chuti
150 g anglické slaninyolej na smažení
2 vejce

POSTUP:

  1. Studené uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle do mísy. Přidejte strouhaný sýr, anglickou slaninu (nakrájenou na malé kostičky), vejce a hladkou mouku.
  2. Směs osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte, aby vzniklo kompaktní těsto, které nebude příliš lepit. Pokud je směs příliš řídká, přidejte ještě trochu mouky.
  3. Z těsta tvořte rukama placičky o průměru asi 6 cm a tloušťce asi 1 cm. Můžete si ruce namočit, aby se těsto nelepilo.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a placičky smažte z obou stran dozlatova (asi 2-3 minuty z každé strany). Placičky by měly být křupavé na povrchu a měkké uvnitř.
  5. Podávejte teplé, ideálně s čerstvým zeleninovým salátem, zakysanou smetanou nebo oblíbeným dipem.

Sýrové recepty od šéfkuchaře Hynka Vávry

Recepty
Související témata:

Výběr článků

Načítám