Hlavní obsah

Pomerančový salát s fenyklem. Inspirace na lehkou večeři či přílohu

Novinky, Alena Kolaříková
1:29
1:29

Poslechněte si tento článek

Osvěžující pomerančový salát s fenyklem je skvělý jako předkrm, příloha i hlavní jídlo. Jako vegetariánský pokrm ho servírujte s grilovaným kozím sýrem.

Foto: Profimedia.cz

Pomerančový salát s fenyklem

Článek
INGREDIENCE:
3 pomeranče 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
2 menší fenykly (nakrájené na tenké plátky)špetka soli
2 hrsti nasekané petrželové nati čerstvě mletý červený pepř
2 lžíce olivového oleje80 g černých oliv bez pecek

POSTUP:

  1. Pomeranče oloupejte nožem, abyste odstranili nejen slupku, ale i bílou část. Poté je nakrájejte na tenké plátky. Šťávu, která při krájení vyteče, zachyťte do misky (bude se hodit na dresink).
  2. Fenykl omyjte a odstraňte vrchní tvrdou vrstvu (pokud je třeba). Nakrájejte ho na velmi tenké plátky, ideálně ostrým nožem.
  3. V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a zachycenou šťávu z pomeranče. Dochuťte špetkou soli a červeným pepřem podle chuti.
  4. Na talíř nebo do salátové mísy dejte plátky pomeranče a fenyklu. Přidejte na poloviny rozkrájené olivy. Na závěr posypejte nasekanou petrželkou.
  5. Salát zakápněte připraveným dresinkem a jemně promíchejte. Je osvěžující, lehký a ideální jako předkrm, příloha k rybě nebo drůbeži, případně jako samostatné jídlo, třeba jako lehká večeře.

TIP: Do salátu můžete přidat dvě hrsti rukoly nebo 100 g kozího sýra.

Recept na zimní salát s dýní a cizrnou

Recepty
Související témata:

Výběr článků

Načítám