Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
3 pomeranče | 1 lžíce čerstvé citronové šťávy |
2 menší fenykly (nakrájené na tenké plátky) | špetka soli |
2 hrsti nasekané petrželové nati | čerstvě mletý červený pepř |
2 lžíce olivového oleje | 80 g černých oliv bez pecek |
POSTUP:
- Pomeranče oloupejte nožem, abyste odstranili nejen slupku, ale i bílou část. Poté je nakrájejte na tenké plátky. Šťávu, která při krájení vyteče, zachyťte do misky (bude se hodit na dresink).
- Fenykl omyjte a odstraňte vrchní tvrdou vrstvu (pokud je třeba). Nakrájejte ho na velmi tenké plátky, ideálně ostrým nožem.
- V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a zachycenou šťávu z pomeranče. Dochuťte špetkou soli a červeným pepřem podle chuti.
- Na talíř nebo do salátové mísy dejte plátky pomeranče a fenyklu. Přidejte na poloviny rozkrájené olivy. Na závěr posypejte nasekanou petrželkou.
- Salát zakápněte připraveným dresinkem a jemně promíchejte. Je osvěžující, lehký a ideální jako předkrm, příloha k rybě nebo drůbeži, případně jako samostatné jídlo, třeba jako lehká večeře.
TIP: Do salátu můžete přidat dvě hrsti rukoly nebo 100 g kozího sýra.
Recept na zimní salát s dýní a cizrnou
Recepty
![](http://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_oV_A/kO7h3dRn21ChmXIUyCFbteM/2cc5/recepty.jpeg?fl=cro,3,0,1793,1008%7Cres,160,,1%7Cjpg,80,,1)