Hlavní obsah

Jak na výtečnou domácí pistáciovou zmrzlinu bez zmrzlinovače

Také patříte mezi milovníky poctivé smetanové pistáciové zmrzliny? Pak právě pro vás máme velmi jednoduchý recept, jak si tuto skvělou pochoutku vyrobit doma, a to pouze ze čtyř ingrediencí a bez nutnosti použití zmrzlinovače.

Foto: Profimedia.cz

Domácí pistáciová zmrzlina

Článek

Výtečnou a nadýchanou zmrzlinu lze vyrobit i bez zmrzlinovače. Stačí, když na její výrobu použijete hustou šlehačku, která provzdušní zmrzlinový základ, a kondenzované mléko, které zmrzlinu osladí. Následně přidáte pistáciové máslo a pro dochucení vanilku či vanilkový extrakt.

Pistáciové máslo si dnes můžete přímo koupit, ale i sami doma vyrobit.

Jak na pistáciové máslo?

  1. 2 šálky vyloupaných, nesolených pistácií zabalte do čisté utěrky a následně je protřepejte tak, abyste z nich případně odstranili zbytky slupky.
  2. Následně je rozmixujte v mixéru, dokud se nevytvoří hladká a krémová pasta (v závislosti na typ mixéru to může trvat 10-15 minut)
  3. Pokud je výsledná pasta v důsledku dlouhého mixování teplá, pak ji na chvilku dejte do lednice, aby vychladla, než ji použijete do zmrzliny.

Recepty na královské zmrzliny a sorbety

Recepty

Pistáciová zmrzlina

INGREDIENCE
2 šálky studené husté smetany na šlehání
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
1 šálek pistáciového másla
1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být)

POSTUP:

  1. Do velké mísy nalijte smetanu ke šlehání a vyšlehejte ručním či elektrickým šlehačem, dokud se nevytvoří tuhá šlehačka.
  2. Poté do šlehačky lehce vmíchejte kondenzované mléko, pistáciové máslo a vanilkový extrakt. Jemně ručně šlehejte, dokud se vše nespojí. Na závěr vmíchejte nasekané pistácie.
  3. Jakmile se směs zcela spojí, vložte do vzduchotěsné nádoby a dejte alespoň na 6 hodin (nebo přes noc) zamrazit.
  4. Poté vyndejte z mrazáku a nechte při pokojové teplotě změknout.

Poznámka: Domácí zmrzlina vydrží v mrazáku až 1 měsíc.

Výroba zmrzliny bývala fyzicky náročná a špinavá práce, říká pražský zmrzlinář. Pochoutce zasvětil muzeum

Móda a kosmetika

Domácí zmrzlina: Recepty na tvarohovou, smetanovou ovocnou i sorbet

Recepty
Související témata:

Výběr článků

Načítám