Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
Krokety: | |
300 g brambor | 60 g strouhanky |
60 g parmazánu | sůl |
Houbové cappuccino: | |
100 g celých vlašských ořechů | 30 g másla |
120 g cibule | 500 g drůbežího vývaru |
2 stroužky česneku | 200 g smetany (min. 30 % tuku) |
70 g pórku, bílé části | špetka pepře, černého, čerstvě umletého |
250 g lesních hub + několik na orestování | sůl |
POSTUP:
- Krokety: Troubu předehřejte na 170 °C. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte je doměkka v osolené vroucí vodě, sceďte a rozmixujte dohladka.
- Pak k nim přidejte parmazán, lžíci strouhanky a rukama vypracujte kompaktní těsto, které se ale nemá drolit. Strouhanky můžete přidat i více podle typu brambor.
- Z těsta modelujte kuličky o průměru zhruba 2–2,5 cm. Každou obalte ve strouhance a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Plech dejte do předehřáté trouby a krokety pečte při 170 °C 12–15 minut, dozlatova.
- Houbové cappuccino: Houby očistěte a nakrájejte na kostičky. Čtyři malé plodnice dejte stranou, použijete je na ozdobu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Na másle dozlatova orestujte cibuli s pórkem a houbami, osolte, opepřete a duste, až se z hub vydusí tekutina. Přidejte česnek, zalijte vývarem a vařte asi 30 minut.
- Do polévky nalijte smetanu, krátce prohřejte a rozmixujte. Přeceďte, dochuťte a vyšlehejte do pěny. Polévku rozdělte do misek nebo šálků, ozdobte ji orestovanými půlkami hříbků a posypte ořechy. Nakonec přidejte krokety.
Jak si doma udělat dokonale jemnou bramborovou kaši
Recepty