Hlavní obsah

Houbové cappuccino s bramborovou kroketou a ořechy

Nenechte se zmást, v houbovém cappuccinu kávu nenajdete. Jednu věc má ale s oblíbeným nápojem přece jen společnou. Houbová polévka se smetanou je tak nadýchaná, že pěna na jejím povrchu může tento známý kávový nápoj připomínat.

Foto: Petr Horník

Houbové cappuccino s bramborovou kroketou a ořechy

Článek
INGREDIENCE:
Krokety:
300 g brambor 60 g strouhanky
60 g parmazánu sůl
Houbové cappuccino:
100 g celých vlašských ořechů 30 g másla
120 g cibule 500 g drůbežího vývaru
2 stroužky česneku 200 g smetany (min. 30 % tuku)
70 g pórku, bílé části špetka pepře, černého, čerstvě umletého
250 g lesních hub + několik na orestování sůl

POSTUP:

  1. Krokety: Troubu předehřejte na 170 °C. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte je doměkka v osolené vroucí vodě, sceďte a rozmixujte dohladka.
  2. Pak k nim přidejte parmazán, lžíci strouhanky a rukama vypracujte kompaktní těsto, které se ale nemá drolit. Strouhanky můžete přidat i více podle typu brambor.
  3. Z těsta modelujte kuličky o průměru zhruba 2–2,5 cm. Každou obalte ve strouhance a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Plech dejte do předehřáté trouby a krokety pečte při 170 °C 12–15 minut, dozlatova.
  4. Houbové cappuccino: Houby očistěte a nakrájejte na kostičky. Čtyři malé plodnice dejte stranou, použijete je na ozdobu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  5. Na másle dozlatova orestujte cibuli s pórkem a houbami, osolte, opepřete a duste, až se z hub vydusí tekutina. Přidejte česnek, zalijte vývarem a vařte asi 30 minut.
  6. Do polévky nalijte smetanu, krátce prohřejte a rozmixujte. Přeceďte, dochuťte a vyšlehejte do pěny. Polévku rozdělte do misek nebo šálků, ozdobte ji orestovanými půlkami hříbků a posypte ořechy. Nakonec přidejte krokety.

Jak si doma udělat dokonale jemnou bramborovou kaši

Recepty
Související témata:

Výběr článků

Načítám