Hlavní obsah

Na letní dětské tábory zdravotní pojišťovny poskytnou i tisíce korun

Tábory pro děti nepatří k nejlevnějším záležitostem, často na ně dokonce rodiny nemají. Příspěvek na ně lze přitom získat třeba od zdravotní pojišťovny z jejího fondu prevence. Má to napomoci tomu, aby děti sportovaly. Ne vždy proto proplatí třeba příměstské tábory nebo ty, které nejsou zaměřeny sportovně.

Foto: Jaroslav Švehla, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Přispívá až do výše 1500 korun. Rodiče musejí předložit potvrzení od organizátora po ukončení letního tábora, nejpozději však do jednoho měsíce. Doklady o úhradě lze uplatnit nejpozději do tří měsíců od vystavení.

Příspěvek se vztahuje na pobytové i příměstské tábory, letní školy či družiny nebo sportovní soustředění v průběhu prázdnin. Tábor musí trvat minimálně čtyři dny.

Oborová zdravotní pojišťovna

Příspěvek může dosáhnout až deseti tisíc podle počtu kreditů nasbíraných v aplikaci Vitakarta. Ty lze dostat třeba za preventivní prohlídky nebo dárcovství krve. Čerpat ho lze na ozdravné a sportovní pobyty včetně sportovních soustředění. Nikoliv ale na příměstské denní tábory. Pro získání příspěvku musí člověk doložit daňový doklad maximálně tři měsíce starý.

Češi chtějí letos za dovolenou utratit do 20 tisíc

Finance

RBP

Na pobytový letní tábor či příměstský tábor lze dostat až 1500 korun. Pobytový musí trvat aspoň sedm dní. Příměstský musí trvat minimálně pět po sobě jdoucích dnů a musí být zaměřen na sport a pohyb. Tedy například cyklistický, plavecký a podobně.

Dokládá se originál dokladu o absolvování tábora, který není starší než tři měsíce, a vyplněný formulář žádosti o příspěvek. Až deset tisíc pak lze dostat na ozdravné pobyty u moře pro děti s respiračním, alergickým nebo kožním onemocněním. Požádat je nutné do konce července.

Všeobecná zdravotní pojišťovna

Na letní tábory nepřispívá.

Vojenská zdravotní pojišťovna ČR

Přispívá až tisíci korunami. Tábory musí trvat aspoň pět dnů. U pobytových je to podmíněno pohybem v přírodě. Příměstské musejí být zaměřeny na sport. „Zástupce dítěte předloží po ukončení tábora potvrzení o absolvování a zaplacení pobytu opatřené podpisem a razítkem organizátora,“ řekl mluvčí Jan Mates s tím, že je formulář k dispozici na webu pojišťovny.

Zaměstnanecká pojišťovna Škoda

Přispívá 700 korunami na letní sportovní tábory. Žádat lze do konce listopadu. Doklady k proplacení nesmí být starší tří měsíců.

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR

Přispívá dětem na sportovněpohybové aktivity, tedy i na dětský sportovněpohybový pobyt (spp) z fondu prevence 1500 korun. „Dalších 500 korun navíc dáváme na sportovněpohybový pobyt během letních prázdnin, uvedla mluvčí Jana Schillerová.

Rodiče mohou požádat o příspěvek do tří měsíců od ukončení pobytu. Platební doklad může být i z loňského roku, ale musí být přiloženo potvrzení, že se dítě bude pobytu účastnit letos. Na dokladu musí být uvedeno, že se jedná o sportovněpohybový pobyt nebo letní spp a musí trvat nejméně čtyři dny.

Anketa

Pokud máte nezletilé děti, kolik letos dáte za jejich pobyt na letním táboře?
Do 3000 korun za jedno
7 %
Do 8000 korun za jedno
51,7 %
Do 12 000 korun za jedno
11,1 %
Do 15 000 korun za jedno
5,1 %
Více než 15 000 korun za jedno
6,6 %
Nic
18,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1563 čtenářů.

Navýšení mzdy pokrylo inflaci jen desetině lidí

Finance

Výběr článků

Načítám