Hlavní obsah

Zmatky v Zásilkovně. Lidem přišly cizí balíčky, ty své hledají na Facebooku

Některým lidem na Chomutovsku, kteří si na internetu nedávno objednali balíček s doručením přes Zásilkovnu, dorazilo zcela jiné zboží. V nedalekém třídicím depu Všehrdy totiž došlo k chybnému přelepování štítků, což vedlo k prohození zásilek. Zásilkovna eviduje nižší desítky takových případů, přičemž se podle ní jednalo o chybu jedince, který už byl přeškolen. Přepravní společnost v depu zaměstnává vězně z tamní věznice Všehrdy.

Foto: Profimedia.cz

Depo přepravní společnosti Zásilkovna v Rudné u Prahy (ilustrační foto)

Článek

Na facebookové skupině sdružující obyvatele Chomutova se v posledních dnech objevilo několik příspěvků o vyzvednutí nesprávné zásilky ze Z-Boxu či výdejního místa. Lidé se tak na skupině snaží dohledat správného adresáta balíčku a zároveň hledají ten svůj.

„Hledám kilový balík kávy, zrna. Přišel mi kryt ke světlu, s pravým majitelem jsem se domluvila na předání, také Chomutovák, tak také zkouším štěstí,“ napsala jedna z poškozených zákaznic.

„Hledá se zásilka. Dvakrát kilogram kávy Lavazza zrna. Místo toho nám přišla strakatá (košile) Bershka,“ hlásí další z řady příspěvků.

„Kdo čekal balík od Agáta fashion, tak přišel sestřenici. Byl přelepený schválně štítek s adresou,“ tvrdí v jiném příspěvku další uživatelka.

Někteří poškození zákazníci také poukazují na to, že v depu pracují vězni, kteří se tak na jejich účet zaměňováním štítků baví.

Podle Zásilkovny se nicméně jednalo o selhání jednoho člověka, které se týkalo nižších desítek zásilek. Společnost však odmítla nařčení, že by šlo ze strany zaměstnance o záměr.

„Víme s jistotou, že prohození štítků nebylo záměrné. Jednalo se o chybu jedince na depu, která nás velmi mrzí. Pracovníka jsme opětovně proškolili a zajistili, aby se podobná situace neopakovala. Zákazníci, kteří jsou situací dotčeni, mohou kontaktovat náš zákaznický servis, který jim pomůže,“ řekla Novinkám Tereza Kotková, PR manažerka společnosti Packeta, která Zásilkovnu vlastní.

Zároveň potvrdila skutečnost, že v depu pracují vězni. „Zásilkovna s vězeňskou službou spolupracuje od loňského roku. Podporujeme tím zaměstnanost odsouzených, kteří díky práci na depu snižují svůj finanční dluh vůči společnosti a osvojují si sociální a pracovní návyky,“ sdělila.

„Odsouzení, kteří pracují na našich depech, se nedopustili závažných trestných činů a nepředstavují tak riziko pro občany ani pro naše kolegy na depu,“ dodala Kotková.

Zakladatelka Zásilkovny Kijonková po 13 letech odejde z vedení skupiny Packeta

Ekonomika

Výběr článků

Načítám