Hlavní obsah

Zadlužené Barrandov Televizní Studio má investora

Peníze na vypořádání věřitelů a další rozvoj televize. To si od vstupu investora, investičního fondu IFIS, slibuje zadlužená společnost Barrandov Televizní Studio. Příchod investora potvrdila Novinkám mluvčí Barrandova Kristýna Synáčová. Firma provozující kanály TV Barrandov, Krimi Barrandov a Kino Barrandov patřila podnikateli Jaromíru Soukupovi, ale dostala se do stamilionových dluhů a nedávno ji koupil podnikatel Jan Čermák.

Foto: Profimedia.cz

TV Barrandov

Článek

„Vše bude v souladu s reorganizačním plánem. IFIS poskytne úvěrové financování na uspokojení věřitelů a současně kapitálově vstoupí do společnosti,“ potvrdila Novinkám mluvčí Synáčová. Doplnila, že cílem projektu je ve střednědobém horizontu prodej novému strategickému vlastníkovi.

Minulý týden Městský soud v Praze povolil reorganizaci společnosti, dokončena by měla být do 12 až 18 měsíců. Čermák už dříve naznačil, že chce dostat televizi zpět do kondice a posléze ji prodat.

Reorganizační plán je podle zástupců Barrandova předjednaný s věřiteli. Hlasovali pro něj věřitelé reprezentující 73 procent všech pohledávek, mimo jiné Czech Digital Group, České Radiokomunikace nebo společnosti Gomanold, IMP, Zaccario a několik firem spojených s Jaromírem Soukupem.

Návrat Soukupa? Uvidíme, říká Čermák po převzetí Barrandova

Ekonomika

Dalším krokem bude podle Synáčové schůze věřitelů svolaná na začátek prosince, kde se bude hlasovat o znaleckém posudku na majetek společnosti, následně budou věřitelé hlasovat o reorganizačním plánu.

„Věříme, že jsme na dobré cestě k očištění a celkové stabilizaci televize, což nám umožní soustředit se na další programový rozvoj,“ uvedla Andrea Geyer, výkonná ředitelka společnosti Empresa Media, která Barrandov TS majoritně vlastní.

Se Soukupem stále jednají

Televizní programy Barrandov TS měly v dubnu podle Asociace televizních organizací podíl na sledovanosti 2,2 procenta mezi diváky staršími 15 let. Empresa Media vedle provozu Barrandov TS vydává časopisy Týden, Sedmička, Interview a Instinkt.

Zatím není jisté, v jaké podobě či zda se na obrazovku se svými pořady vrátí Soukup. Ten do konce srpna nenatáčí. „V současné době probíhají jednání o formě možné spolupráce s panem Soukupem,“ dodala Synáčová.

Soud povolil reorganizaci zadlužené televize Barrandov

Ekonomika
Související témata:

Výběr článků

Načítám