Hlavní obsah

Vista Outdoor znovu odložila valnou hromadu k prodeji divize české firmě CSG

Vedení americké společnosti Vista Outdoor v úterý už poněkolikáté odložilo mimořádnou valnou hromadu, která má rozhodnout o plánovaném prodeji divize sportovního vybavení a zbraní Kinetic Group firmě Czechoslovak Group (CSG) českého podnikatele Michala Strnada.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vista v úterní tiskové zprávě uvedla, že valná hromada se místo 27. září bude konat až 9. října. Nové datum bude poslední možné před ukončením smlouvy s CSG, které připadá na 15. října, uvedla Vista.

CSG nyní za převzetí divize nabízí 2,15 miliardy dolarů (zhruba 49 miliard Kč). Před úterním oznámením Vista konání valné hromady odložila už šestkrát. Zdůvodňovala to zpravidla potřebou více času na posouzení konkurenční nabídky, kterou jí předložila společnost MNC Capital. Ta svou nabídku, podobně jako CSG, několikrát vylepšila.

Představenstvo Visty doporučuje akcionářům, aby hlasovali pro transakci se společností CSG. Důvody úterního rozhodnutí firma nesdělila.

CSG je globálně působící holding. Hlavní výrobní podniky má v Česku, na Slovensku, ve Španělsku, v Itálii, Indii, Británii a v USA. Zaměřuje se na strojírenství, automobilový, železniční, letecký a obranný průmysl. V podnicích holdingu CSG a propojených firmách pracuje více než 10 000 lidí.

Vista Outdoor se na prodeji divize firmě CSG dohodla už loni v říjnu, kupní cena byla tehdy stanovena na 1,91 miliardy dolarů. O převzetí aktivit společnosti Vista Outdoor nicméně projevily zájem také další podniky. Firmy CSG a Vista se proto opakovaně dohodly na zvýšení kupní ceny.

Strnadova CSG koupí divizi sportovního vybavení americké firmy Vista Outdoor

Ekonomika

Výběr článků

Načítám