Hlavní obsah

Ve vepřovém z Polska byla salmonela

V mletém vepřovém mase z Polska prodávaném v řetězci Lidl objevila kontrola bakterie salmonely. Informoval o tom v úterý mluvčí Státní zemědělské a potravinářská inspekce (SZPI) Pavel Kopřiva. SZPI varovala spotřebitele, kteří mají danou šarži doma v mrazáku, aby maso nejedli.

Foto: SZPI

Ve vepřovém našla kontrola bakterie salmonely

Článek

SZPI označila za nebezpečnou potravinu Vepřové mleté maso 100% v balení 500 g, označení šarže: 211, datum použitelnosti: 04. 08. 2016, vyrobené v Polsku.

Laboratorní analýza u výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi rodu Salmonella.

„Inspekce předmětnou šarži potraviny odebrala v síti společnosti Lidl ČR. Vzhledem ke skutečnosti, že výrobek byl označen údajem 'spotřebujte do: 4. 8. 2016', v tržní síti se již nenachází. SZPI však důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali,“ uvedl Kopřiva.

Případné zmrazení totiž podle inspekce nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv.

SZPI s řetězcem zahájí správní řízení o uložení sankce.

Související články

Výběr článků

Načítám