Článek
Salám Herkules kontrola objevila ve společnosti Taloconer v Litvínově. Jako výrobce je uvedena společnost Pejskar & spol. s provozovnou v Polici nad Metují. „Zjištěn výskyt kolonií plísní na povrchu potraviny viditelných prostým okem pod etiketou s názvem výrobku a ostatními údaji o výrobku,“ píše se na webu.
Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud vykazuje známky kažení. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování a potravina neměla prošlé datum minimální trvanlivosti.
Obdobný problém se týkal i Uherské klobásy, na kterou kontrola přišla také v litvínovské společnosti Taloconer. Jako dovozce web uvádí pražskou společnost Made Group, jako distributora pak společnost Gurmán Klub z Kamenných Žehrovic.
„Na povrchu potraviny byly zjištěny kolonie plísní viditelné okem,“ informuje web. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku a výrobek neměl prošlé datum minimální trvanlivosti.
Do třetice všeho nebezpečného inspektory zarazilo, že Rýžové nudle suché původem z Vietnamu objevené u Thi Thuy Doana v Klimkovicích vykazovaly po tepelné úpravě zápach po plastech a chemikáliích. Jejich trvanlivost byla do konce roku 2014.
Další podrobnosti najdete ZDE.
Portál potravinynapranyri.cz spravuje ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI). Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.