Hlavní obsah

Sportka zdraží, slibuje vyšší pravděpodobnost výhry

Populární loterie Sportka dozná od října změn, které zvýší pravděpodobnost na výhru, zároveň ale zdraží tikety. Vsazený sloupec nově vyjde na 30 korun místo dosavadní dvacetikoruny, cena plné sázenky včetně Šance se pak zvýší o 50 korun na 270 Kč. V pondělí o tom v tiskové zprávě informovala společnost Sazka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kromě zdražení sloupce a celé sázenky se změní také celkový počet sloupců na sázence. Pro zařazení do slosování o Superjackpot bude nově stačit vsadit osm sloupců, doposud to bylo deset.

Sazka v tiskové zprávě také slíbila, že během podzimu navýší možnost prémiových cen v podobě garantovaných milionářů a populárních věcných cen v podobě automobilů.

Nové změny začnou platit od středečního losování Sportky 2. října 2024.

Padla sedmá nejvyšší výhra v historii Sportky. Šťastlivec vsadil na benzince

Koktejl

„Se zavedením změn se počet nových milionářů, věříme, přehoupne přes hranici 400 ročně, tedy více než jeden nový milionář každý den,“ okomentoval změny Aleš Veselý, generální ředitel společnosti Sazka.

Podle loterijní společnosti by se nově měla výhra vyšší než 100 milionů korun v Superjackpotu vyskytovat až o polovinu častěji a průměrná výše Superjackpotu se zdvojnásobí až na hodnoty přesahující 200 milionů. Sázejícím pak Sportka garantuje, že v případě výhry v Superjackpotu vyhraje vždy alespoň 30 milionů.

Sportka vznikla 22. dubna 1957. Za svou historii se cena Sportky změnila pětkrát a cena sloupce vzrostla desetinásobně.

Sazka je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG, která působí v 36 zemích. Mateřskou společností Sazky je skupina Allwyn, která provozuje loterie také v Rakousku, Řecku, na Kypru a v Itálii a od února 2024 se stala na dalších deset let provozovatelem také britské Národní loterie.

Čistý zisk Sazky loni meziročně klesl zhruba o šest procent na 1,67 miliardy korun. Tržby společnosti naopak vzrostly téměř o osm procent na 12,5 miliardy korun. Milionovými výherci se loni stalo 382 lidí.

Vyhrál 30 milionů, na zahradě za část peněz postavil minigolf. Chce přilákat hendikepované

Lifestyle
Související témata:

Výběr článků

Načítám