Hlavní obsah

Selena Gomezová je miliardářkou. Většinu peněz má z kosmetiky

Dvaatřicetiletá americká herečka, zpěvačka a investorka Selena Gomezová se stala jednou z nejmladších miliardářek ve Spojených státech. Podle agentury Bloomberg je to hlavně díky její řadě make-upu Rare Beauty (Vzácná krása).

Foto: Profimedia.cz
Článek

Zpěvaččino jmění se odhaduje na 1,3 miliardy dolarů, tedy 29 miliard korun. Část z něj pochází z honorářů z pěveckých turné a herectví. Zbohatla ale i díky 424 milionům sledujících na sociálních sítích.

Její instagramový účet je třetí nejsledovanější na světě, hned po fotbalových ikonách Cristianu Ronaldovi a Lionelu Messim. To jí pomáhá i k lukrativním kontraktům s firmami Puma a Coach v hodnotě zhruba 40 milionů dolarů.

Přes 80 procent jejího bohatství je ale spojeno s řadou make-upu Rare Beauty Brands, kterou Gomezová založila před pěti lety a která se stala hitem mezi influencery a dospívajícími.

Křetínský je nejbohatší Čech, Babiš si výrazně pohoršil

Ekonomika

Zařadila se tak po bok celebrit s vlastními kosmetickými značkami, kterým dominují Rihanna a rodina Kardashianů.

Ještě v březnu Gomezová uvažovala, že by značku Rare Beauty prodala za dvě miliardy dolarů (45 miliard korun), později ale uvedla, že si ji zatím ponechá.

Zpěvačce byla roku 2020 diagnostikována bipolární porucha, proto se veřejně zavázala věnovat jedno procento ze všech prodejů kosmetiky fondu Rare Impact Fund na služby a vzdělávání v oblasti duševního zdraví.

Hereckou kariéru začala už jako dítě v seriálu Barney & Friends (Barney a jeho přátelé), později účinkovala i v seriálech na Disney Channel. Opravdu známou se ale stala až poté, co nastartovala svou hudební kariéru.

Nyní se soustředí na svou roli v seriálu Only Murders in the Building (Jen vraždy v budově), jehož čtvrtá série se začala v Americe vysílat 27. srpna. Její honorář za každou řadu je nejméně šest milionů dolarů. Koncem září se navíc bude ucházet o cenu Emmy za hlavní ženský herecký výkon v komediálním seriálu.

Podzim je tu. Pád teplot je nezvykle strmý

Počasí
Související témata:

Výběr článků

Načítám