Hlavní obsah

Renault bude na výrobě levného elektromobilu spolupracovat s čínským partnerem

Francouzská automobilka Renault se spojí s čínským partnerem na výrobě levného elektromobilu Twingo, který má mít cenu nižší než 20 tisíc eur (495 tisíc korun). Společnost to oznámila jen pár týdnů poté, co padly námluvy o spolupráci s největší evropskou automobilkou Volkswagen.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Připravovaný elektromobil Renault Twingo

Článek

Výroba menších a levnějších elektromobilů. To je v současnosti cesta, kterou se začínají evropské automobilky vydávat, aby do budoucna lépe konkurovaly čínským výrobcům. Jednou z nich je i Renault. V této snaze se však spojí právě s čínským partnerem, informovala agentura Reuters. Jméno čínské společnosti ale neuvedla.

„Vývoj vozu bude probíhat ve spolupráci s čínským strojírenským partnerem, aby se zkrátila doba vývoje a snížily náklady. Projekt je řízen společností Ampere (divize pro výrobu elektromobilů v Renaultu, pozn. red.). Design a pokročilý inženýrský projekt probíhají ve Francii a výroba bude v Evropě, jak bylo plánováno,“ řekl mluvčí Ampere.

Vůz chce mít Renault hotový do dvou let.

Začátkem měsíce Renault ukončil jednání o společném vývoji cenově dostupného elektromobilu s německou skupinou Volkswagen. Podle Renaultu ale rozhodnutí vybrat si nakonec čínského partnera pro výrobu modelu Twingo padlo nezávisle na dřívějším rozhodnutí týkajícím se Volkswagenu.

Twingo nebude volkswagenem. Němci ukončili jednání s Renaultem

AutoMoto

Výběr článků

Načítám