Hlavní obsah

Ostravské letiště hlásí rekord. Letos odbavilo už 450 tisíc cestujících

Mošnov

Historicky nejúspěšnější sezonu zaznamenalo letos Letiště Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově na Novojičínsku. Za prvních devět měsíců využilo jeho služeb téměř 450 tisíc cestujících, což je o 45 procent více než ve stejném období loňského roku.

Foto: LLJO

Odbavovací hala Letiště Leoše Janáčka Ostrava

Článek

„Rekordy padly jak v počtu destinací, tak i novinek, což se odrazilo v rekordním počtu odbavených cestujících. A sezona ještě nekončí, cestující stále mohou využít lety na Kanárské ostrovy nebo do Egypta. V provozu zůstávají také pravidelné linky do Londýna a Varšavy,“ uvedl Jaromír Radkovský, generální ředitel společnosti Letiště Ostrava.

Z ostravského letiště létala letadla do 31 destinací, mezi nejpopulárnější cíle turistů patřila španělská Malaga, egyptská Marsa Matrouh, tuniská Enfidha, Chania na ostrově Kréta, Dalamán v Turecku a albánská Tirana.

„V prosinci zahájíme odbavování letů do exotických destinací, na thajský Phuket a Mauricius,“ doplnil Radkovský. Další novinku čeká letiště na konci března 2025, kdy odtud začne Ryanair létat pravidelně dvakrát týdně do Malagy.

Ostravské letiště loni zdvojnásobilo zisk

Ekonomika

Výběr článků

Načítám