Hlavní obsah

Na nový úsek dálnice D6 vyrazili cyklisté a bruslaři

Střední Čechy

Šest kilometrů nové dálnice mezi Prahou a Karlovými Vary si mohli jako první vyzkoušet cyklisté, bruslaři i děti na různých odrážedlech. V neděli byl pro ně otevřen dokončovaný úsek na Rakovnicku a využily toho stovky návštěvníků.

Silničáři dokončili úsek dálnice D6 a jako první ho mohli v neděli vyzkoušet cyklisté či bruslařiVideo: Radek Plavecký, Novinky

Článek

„Tento úsek karlovarské dálnice D6 u Krupé bude už za pár týdnů zprovozněn, ale tuto neděli patří veřejnosti. Lze ho projít pěšky, s kočárkem, na kole nebo na bruslích,“ potvrzoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. A nový rovný asfalt lákal. „Tohle se moc nepoštěstí projet se na kole po dálnici, bydlíme tady kousek, tak jsme to s manželkou využili a je to fajn. Až tu budu jezdit autem, tak si to určitě vybavím, že jsme tady mohli i na kole,“ sdílel radost z projížďky Jaromír Kudrna.

Foto: Radek Plavecký, Novinky

Úsek dálnice D6 u Krupé na Rakovnicku patřil v neděli dětem a sportovcům.

Kromě možnosti otestovat čerstvý asfalt tady byla připravena i řada dalších atrakcí. Děti mohly vyzkoušet slalom ve šlapacích formulích, okukovat stavební stroje, vybavení dálniční policie nebo se vyřádit na skákacím hradu. Dospělé ale přece jen nejvíc lákala samotná dálnice. „Takhle perfektní asfalt na cyklotrasách není, to se musí využít. Jede to skvěle,“ hlásil Roman Sýkora na in-line bruslích.

Zprovoznění pro řidiče je naplánováno na 27. srpen. Stavbařům ještě zbývá doplnit pár částí svodidel nebo některé dopravní značky. Nový úsek je dlouhý 6,5 kilometru a jeho výstavba začala v únoru 2022. Část sloužící jako obchvat Krupé naváže na už zprovozněný úsek od Prahy končící u Krušovic. Jeho součástí jsou čtyři mosty a celkové náklady na stavbu překročily 1,5 miliardy korun.

Foto: ŘSD

Schéma výstavby dálnice D6

Ve výstavbě jsou další úseky ve směru na Karlovy Vary. Devítikilometrová část u Hořesedel by měla být uvedena do provozu v příštím roce stejně jako pětikilometrový obchvat Hořoviček. Na další úseky budou muset řidiči čekat ještě nejméně tři čtyři roky.

Stavbaři udělali chybu. V okolí stavby tunelu na D3 páchnou fekálie

Domácí

Výběr článků

Načítám