Hlavní obsah

Netflix v tichosti zdražil předplatné

Aktualizováno

Největší streamovací služba Netflix zdražila v Česku předplatné. Lidé si připlatí zhruba o 20 procent více. Vychází to z ceníku na oficiálním webu Netflixu. Stávajícím zákazníkům už společnost postupně posílá e-maily s informací o změně ve výši platby.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Logo firmy Netflix

Článek

Ke změně cen Netflix přistoupil nenápadně, protože o tom neinformoval v žádné tiskové zprávě. Změnu šlo tak původně spatřit pouze na jeho webu při prohlížení cenové nabídky pro nové zájemce.

Stávající zákazníci jsou o změně informováni e-mailem, v němž jsou seznámeni s tím, že cena jejich předplatného se od září zvýší. Vyrozumění jim přichází přesně měsíc před datem příští platby.

Z nového ceníku vychází, že Netflix zvýšil ceny u všech tří tarifů předplatného, a to zhruba o pětinu. Platí tedy, že čím dražší předplatné uživatel má, tím více si připlatí.

Základní tarif Basic zdražil ze 199 korun na 239 Kč, prostřední varianta Standard z 259 Kč na 309 Kč a tarif Premium z 319 Kč na 379 Kč. O 20 korun navíc zdražilo i přidání dalšího uživatele mimo domácnost v rámci tarifu Premium, které dosud vyšlo na 79 Kč.

Změny v ceníku nepřinesly nový druh tarifu s reklamou, který už na některých trzích společnost spustila.

Jedná se o první zdražení služeb Netflixu za osm let jeho dostupnosti v České republice, upozornil server Filmtoro.cz, jenž se obsahem na streamovacích službách v Česku zabývá. „Připomeňme, že konkurence jako HBO (Max), Apple TV+ nebo Disney Plus už za sebou zdražení má,“ dodal server.

Manželka mu zemřela v Disney Worldu. Žalovat nás nemůže, protože si předplatil Disney+, tvrdí firma

Amerika

Výběr článků

Načítám