Hlavní obsah

Na potravinovém pranýři skončil plesnivý toustový chléb i arašídy

Novinky, pit

Na webu potravinynapranyri.cz se v tomto týdnu objevily další potraviny, které spadají do kategorie „nebezpečné“. Tentokrát se jednalo o plesnivé arašídy a toustový chléb, problém byl i s bílým vínem.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Článek

Světlý pšeničný toustový chléb Albert Quality nalezla kontrola v pražské prodejně Albertu a zarazil ji jeho vzhled. „Chléb byl hodnocen v poslední den minimální trvanlivosti,“ uvádí se na webu s tím, že na výrobku byla patrná plíseň viditelná pouhým okem. Podle webu se potravina nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Pokud jde o bílé víno Müller Thurgau – moravské zemské víno, zkontrolované v Uherském Brodu a vyrobené Zdeňkem Mezuliánikem, zde představovalo problém nadměrné množství oxidu siřičitého, a to hned více než dvojnásobně. Jen pro připomenutí, oxid siřičitý se do vína přidává jako konzervační a antioxidační látka.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

V plzeňském Tesku se prodávaly Arašídy neloupané pražené, původem z Číny. Kontrolu opět zarazil jejich vzhled. „Přibližně u třetiny plodů se na skořápce vyskytovala plíseň v podobě černých skvrn,“ píše se na webu.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Portál potravinynapranyri.cz dalo dohromady ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Výběr článků

Načítám