Hlavní obsah

Musk: Tesla začne vyrábět humanoidní roboty už příští rok

Robot Optimus bude do konce roku připraven pracovat v továrnách Tesla nejbohatšího muže světa Elona Muska. Uvedl to na síti X. Od příštího roku jej bude automobilka vyrábět pro vlastní využití a od roku 2026 by měl být humanoidní robot ve volném prodeji.

Foto: Profimedia.cz

Robot Optimus od společnosti Tesla

Článek

„Tesla bude mít užitečné humanoidní roboty v nízkých objemech výroby pro interní použití příští rok a doufejme ve vysokých objemech pro ostatní společnosti v roce 2026,“ uvedl Musk na své sociální platformě X, dříve známé jako Twitter.

Společnost podle britské BBC uvedla, že má za cíl postavit autonomního humanoidního robota, který bude vykonávat nebezpečné, opakující se nebo nudné úkoly.

Musk už dříve uvedl, že chce roboty vyrábět ve velkém měřítku za cenu do dvaceti tisíc dolarů (asi 466 tisíc korun).

Miliardář je ale známý svými ambiciózními plány, které ne vždy dodrží. V roce 2019 uvedl, že si je jistý tím, že Tesla bude mít na silnicích samořídící taxi do následujícího roku, což se dosud nestalo.

Začátkem tohoto roku Musk uvedl, že dlouho očekávané robotaxi bude představeno 8. srpna, i tento termín se ale asi posune. Musk uvedl, že chce na vozidle ještě provést změny. Agentura Bloomberg oznámila, že akce byla odložena na říjen.

Nejnovější projekt Tesly nabírá zpoždění, znovu se pracuje na designu

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám