Hlavní obsah

Ministerstvo varuje před falešnou cestovní kanceláří

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) varuje před falešnou cestovní kanceláří expert agency, s. r. o. Ta nemá povolení k provozování svého podnikání ani zřízené pojištění proti úpadku a prezentuje se padělanými dokumenty, uvedlo MMR ve čtvrteční tiskové zprávě s tím, že na podvod resort upozornil jeden z klientů.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

Údajná česká cestovní kancelář expert agency, s. r. o., prodává své zájezdy ve slovenském jazyce na doméně dovolenkaprimori.eu, přitom podle ministerstva nemá oprávnění k provozu cestovní kanceláře ani nedisponuje zákonem vyžadovaným pojištěním proti úpadku.

„Pro zdání větší důvěryhodnosti přitom na vyžádání zasílá klientům pojistku, která domněle prokazuje sjednané pojištění pro případ úpadku cestovní kanceláře. To klienty v případě expert agency, s. r. o., uvádí v omyl, že v případě úpadku jim pojišťovna pomůže se zajištěním náhradního ubytování a repatriací (návratem do vlasti). Pojištění proti úpadku se vztahuje i na vrácení peněz klientům, kteří na zájezd nenastoupili a zaplatili zálohu nebo celý zájezd,“ uvedlo MMR.

Ministerstvo dodalo, že smlouva, kterou se společnost prokazuje, je uzavřená s jinou českou cestovní kanceláří, která s expert agency, s. r. o., nijak nespolupracuje.

Resort se domnívá, že vzhledem k tomu, že zájezdy jsou nabízeny ve slovenštině, jsou cílem podvodu především občané Slovenska. Svá zjištění předal orgánům činným v trestním řízení.

Podle MMR se jedná o druhý podobný případ v letošním roce. Lidem proto doporučuje, aby si před zakoupením zájezdu vždy ověřili, zda má daná CK sjednané povinné pojištění proti úpadku. To mohou zjistit na ministerském webu, kde je dostupný seznam.

Z dovolené v Chorvatsku se vyklubal podvod. Žena přišla o desítky tisíc korun

Bezpečnost

Výběr článků

Načítám