Hlavní obsah

Letiště odeslalo zpožděné kufry za jejich majiteli. Na výdej se ale stále dlouho čeká

Naprostou většinu zavazadel, která v posledních dnech zůstala na pražském letišti, už handlingová společnost Czech Airlines Handling odeslala do cílové destinace za jejich majiteli. Ve čtvrtek dopoledne to oznámila mluvčí letiště Klára Divíšková. Problém dlouhého čekání na výdej kufrů na letišti ale stále přetrvává.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zavazadla na letišti Václava Havla.

Článek

„Prioritou je nadále odbavení zavazadel na odletu. Letiště se nicméně stále potýká s přetížením letového provozu a se zpožděním letů. Průměrné zpoždění příletů je kolem jedné hodiny, u odletů je to téměř 50 minut,“ uvedla mluvčí.

Letiště tak cestujícím doporučuje, aby v případě dlouhého čekání na zavazadla v Praze vyplnili reklamační formulář na přepážce handlingové společnosti. Kufry jim pak budou na uvedenou adresu doručené zdarma během jednoho až třech pracovních dní.

V nadcházejících týdnech Czech Airlines Handling navýší své pracovní kapacity. Ve čtvrtek odpoledne pak ještě společnost uvede do funkce krizového manažera, dodala mluvčí.

V práci nás bylo 10, směny jsou i šestnáctihodinové. Zaměstnanec líčí zoufalé poměry na letišti

Domácí

Personál letiště hledá nové zaměstnance hlavně mezi svými pracovníky, protože mají osvědčení spolehlivosti. Spolupracuje také s personálními agenturami a oslovil i jiné firmy, například ČD Cargo.

O předpokládané délce zpoždění zavazadel na konkrétních letech se cestující dozvědí po příletu z informační tabule u výdeje zavazadel. Podle Divíškové jsou na místě k dispozici pracovníci letiště, na které se cestující mohou obrátit s dotazy a kteří jim mohou pomoct například vyplnit reklamační formulář.

Podle středečního vyjádření člena představenstva Czech Airlines Handling Lukáše Krále začal problém v neděli večer, kdy se očekávalo 17 příletů, nakonec jich ale bylo 28. Komplikace se pak protáhly do dalších dní, letiště proto v pondělí přešlo do krizového řízení.

Už žádné letadlo neodletí bez zavazadel, slibuje šéf představenstva Letiště Praha

Domácí

Výběr článků

Načítám