Hlavní obsah

Konec Jaromíra Soukupa

Bývalý majitel TV Barrandov Jaromír Soukup, který byl zároveň dlouhá léta hlavní tváří této televize, se na její obrazovky po svém odchodu na počátku prázdnin už nevrátí. Novinkám to potvrdila mluvčí Barrandova Kristýna Synáčová. Soukup Novinkám sdělil, že nestojí o tvorbu politického obsahu pro TV Barrandov s ohledem na její „nulový výkon“ v oblasti publicistiky. Zároveň slibuje, že divákům z očí nezmizí a chystá nové pořady jinde.

Foto: TV Barrandov

Jaromír Soukup

Článek

Se Soukupovými pořady, které tvořily značnou část vysílání, už nepočítají programové plány TV Barrandov.

„Vzhledem k tomu, že postupně měníme programové schéma, pořady pana Jaromíra Soukupa po vzájemné dohodě nadále nejsou v plánu,“ řekla Novinkám mluvčí televize Synáčová.

Soukup v televizi, kterou od něj letos koupil podnikatel Jan Čermák, moderoval celou řadu pořadů. Ty už se nyní neobjeví a diváci se tak budou muset obejít například bez Týdne podle Jaromíra Soukupa nebo Duelu Jaromíra Soukupa.

Návrat Soukupa? Uvidíme, říká Čermák po převzetí Barrandova

Ekonomika

Soukup přitom ještě na začátku léta věřil, že se k natáčení vrátí. „Jako každý rok mám letní natáčecí přestávku do konce srpna. Několik pořadů denně točím od září do konce června. Myslím si, že to nemá srovnání s jinými tvůrci. Objem mnou vytvářeného obsahu se měnit ani zmenšovat nebude,“ sděloval Novinkám na konci června. Mělo se pouze rozhodnout, kdy se jaký pořad objeví.

Směřování a výkon TV Barrandov je pro politický obsah velmi problematický
Jaromír Soukup

To ale definitivně padlo. Nyní Soukup Novinkám v SMS napsal, že transakci s Čermákem, který od něj televizi koupil, považuje za „velmi dobrou“.

„Nicméně sledovanost stávající publicistiky a zpravodajství platformy TV Barrandov je v podstatě nulová a pohybuje se v jednotkách tisíc diváků. Pro mě osobně je to takřka mizivé a pro politické debaty nedůstojné. Směřování a výkon TV Barrandov je tedy, pro politický obsah, velmi problematický,“ odpověděl pak Soukup na dotaz, proč se na obrazovku Barrandova už nevrátí.

Plánuje se přesunout jinam

Dodal, že pracuje na pořadech, které by se měly brzy objevit na několika jiných platformách. „Nevylučuji ani lineární televizní vysílání. Ostatně v příštích týdnech jej představím,“ uvedl.

Ani nový majitel TV Barrandov Čermák ještě koncem června další spolupráci se Soukupem nevylučoval. „Televize se teď bude proměňovat, postupně přicházejí noví lidé, vznikají nové pořady. S Jaromírem nyní hledáme formu možné spolupráce,“ řekl tehdy Novinkám.

Zadlužená TV Barrandov, kterou Soukup donedávna vedl, se v posledních letech potýkala s poklesem zájmu diváků. Na začátku letošního léta byla na pětině někdejší sledovanosti. Čermák, který vedení po Soukupovi převzal, nyní podniká kroky, aby ji vzkřísil finančně i z hlediska sledovanosti. Se Soukupem na obrazovce už to ale nebude.

Soud povolil reorganizaci zadlužené televize Barrandov

Ekonomika

Související články

Výběr článků

Načítám