Článek
Kampaň zahájenou v roce 2014 podporuje i svaz neapolských pekařů pizzy. Ten požaduje, aby se pizza pekla z čistě italských přísad, zvláštní pozornost prý musí být věnována kvalitě droždí, rajčat a čerstvosti mozzarely.
Zásadní prý je péct pizzu v peci vytápěné dřevem. A to ideálně na 450 stupňů, aby zůstala uprostřed měkká a na okrajích hnědá a křupavá, klidně i trochu připálená, tvrdí neapolští pekaři.
V Itálii se denně sní sedm miliónů kusů pizzy, v zemi existuje 35 tisíc pizzerií. Miliardový obchod s pizzou zaměstnává zhruba čtvrt miliónu lidí. Největšími jedlíky pizzy jsou ale Američané, kteří jí ročně zkonzumují 13 kilo na osobu. Italové jsou až druzí se 7,6 kilogramu pizzy na osobu za rok, sdělil agentuře APA Coldiretti.