Článek
Při kontrole v úterý zjistili inspektoři hygienicky nepřijatelnou situaci v provozovně – výrobně balených hotových jídel - Vladimír Piskáček v Ústí nad Labem. Ta fungovala přes internet na webu www.dobre-jidlo-na-rozvoz.cz.
„Kontrolovaná osoba vyráběla balená právě hotová jídla - obědové menu cca 50 kusů denně - v kuchyňském koutě neodděleném od soukromých obytných prostor v bytě 1+1 a to za všeobecně nepřijatelných provozních podmínek,“ uvedl Kopřiva.
KOMENTÁŘ DNE:
Lyžařské Nagano - Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>
Dodal, že v prostorách chyběla například lednice na uchování surovin a připravených jídel a dřez byl používán na mytí domácího nádobí. Vybavení i prostory pro přípravu jídel nebyly dostatečně uzpůsobeny pro udržení základních hygienických podmínek, nutných pro zaručení bezpečné výroby potravin.
Rekonstrukce U Krtečka
Další uzavřenou provozovnou byla Cukrárna U Krtečka s adresou Svatopluka Čecha 523/47 v Jablonci nad Nisou, kterou provozuje podnikatelka Jana Žloutková.
„Vzhledem k rekonstrukčním a stavebně nedokončeným pracím ve skladové a částečně i výrobní části provozovny docházelo k riziku kontaminace surovin pro výrobu a ploch určených pro výrobu pekařských a cukrářských výrobků a výrobků studené kuchyně,“ uvedl mluvčí v tiskové zprávě.
V užívaných prostorách byly nedokončené či nedostatečně zakryté narušené stěny i stropy. Částečně obnažené zdivo s elektroinstalací představovalo celkově nevhodné prostředí pro skladování a výrobu potravin.
„V daných podmínkách tak nebylo ani možné zajistit odpovídající čištění a sanitaci prostor. SZPI přistoupila k uložení opatření ve formě zákazu užívání prostor až do odstranění zjištěných nedostatků a zahájí s oběma provozovateli správní řízení o uložení pokuty,“ dodal Pavel Kopřiva.