Hlavní obsah

Inspekce zavřela nehygienickou výrobnu tofu, prodávalo se v tržnici SAPA

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) spolu s policií zavřela nelegální provozovnu na výrobu tofu v Praze, které se prodávalo v tržnici SAPA. Inspektoři při kontrole zjistili nepřijatelné hygienické podmínky, jako plíseň či myší trus, které neumožňovaly zajištění bezpečnosti při výrobě potravin.

Foto: SZPI

Hygienické podmínky neumožňovaly zajištění bezpečnosti při výrobě potravin.

Článek

„Stropy, stěny a podlahy byly v dezolátním stavu, inspektoři zaznamenali zaplísnění v celé provozovně stejně, jako výskyt myšího trusu, a provozovna nebyla nijak zajištěna proti pronikání škůdců,” uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Kontrolovaný podnikatel Bich Thuy Nguyen provozoval výrobu v ulici K Hrnčířům.

Foto: SZPI

Nelegální výrobnu inspekce uzavřela

Z šetření vyplynulo, že provozovatel nabízel zde vyrobené tofu v areálu tržnice SAPA. Inspektoři na místě uložili zákaz užívání prostor a zároveň zakázali dále zpracovávat a uvádět do oběhu sójové boby, z nichž se tofu vyrábí, v celkové hmotnosti 1650 kg.

S provozovatelem zahájí inspekce správní řízení o uložení pokuty.

Anketa

Jíte tofu?
často
17,2 %
občas
17,3 %
ne
65,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1453 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám