Hlavní obsah

Inspekce: stánky na nádražích špatně chladí potraviny

PRAHA

Státní zemědělská a potravinářská inspekce kontroluje v těchto dnech stánky s občerstvením na vlakových a autobusových nádražích v Praze a ve středních Čechách. Drtivá většina provozovatelů, šest z osmi, zatím kontrolou neprošlo. Uchovávaly potraviny ve vyšších teplotách, než je povoleno.

Článek

"Inspektoři kontrolují především to, zda prodejci dodržují předepsanou teplotu pro uchovávání potravin, kterou výrobce stanovil na 5 stupňů," uvedla mluvčí inspekce Daniela Kolejková.

V šesti stáncích ale obchodníci prodávali bagety, sendviče, smažené řízky nebo bramboráky přímo na pultě za běžných teplot nebo v chladících boxech, kde ale požadovaná teplota nebyla. Podobné potraviny přitom často obsahují suroviny, které se rychle kazí, například majonézu, vejce nebo šunku.

Inspektoři všem stánkařům, kteří potraviny špatně skladovali, uložili pokuty a majitelé musí nedostatky napravit. Kontroly stále pokračují.

Výběr článků

Načítám