Hlavní obsah

Innogy zlevní elektřinu i plyn

Lidé, kteří mají u největšího dodavatele plynu innogy smlouvu na energie na dobu neurčitou s tarifem Standard, od prosince ušetří. Podle firmy se to týká asi 350 tisíc domácností. Cena plynu i elektřiny klesne asi o 360 korun za megawatthodinu, což u plynu znamená zlevnění o patnáct procent a u silové elektřiny o sedm procent.

Foto: Canva

Ilustrační foto

Článek

Lidé v rodinném domě, kteří plynem vytápějí, tak podle innogy ušetří oproti současným cenám asi 5500 korun ročně. Ti, kteří plynem topí a ohřívají vodu v bytě, pak ve srovnání s aktuálním ceníkem uspoří asi 3200 korun. Na elektřině ušetří zákazníci na elektřině pro svícení a provoz běžných domácích spotřebičů asi 900 korun ročně.

Nevyplatí se všem

Ze srovnání Novinek ale vychází, že snížení ceny se vyplatí hlavně těm, kdo používají plyn méně, třeba k ohřevu vody. Tam oproti jiným dodavatelům bude innogy patřit mezi nejvýhodnější na trhu.

U vyšších spotřeb plynu je ale tento produkt i po slevě ve většině případů dražší, než nabízejí jiní dodavatelé. Je třeba podotknout, že jde o srovnání hlavně s ceníky, kde je cena plynu fixovaná.

Ceny energií zamrzly, odborníci radí fixovat

Ekonomika

Lidé pro získání nižší ceny nemusí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky.

„Celý letošní rok jsme průběžně promítali klesající nákupní ceny do ceníků pro nové i naše stávající zákazníky, kterým končila fixace. Nyní zlevňujeme také zákazníkům bez fixace,“ uvedl ředitel maloobchodu innogy David Konvalina.

Pokud se na energetických trzích přes zimu nestane něco nečekaného, slibuje Konvalina další zlevňování v prvním čtvrtletí příštího roku.

Návrat tříletých fixací s klesající cenou

Od začátku října innogy rozšířila nabídku o tříletou fixaci s postupně klesající cenou. „Díky pozitivnímu cenovému vývoji na burzách vracíme do nabídky náš historicky nejpopulárnější produkt Optimal, který byl nejčastější volbou našich zákazníků před energetickou krizí,“ dodal Konvalina.

Fixaci ceny na tři roky má innogy v nabídce od 1. října pro dodávky plynu i elektřiny. Optimal je podle něj dobrou volbou pro zákazníky, kteří preferují jistotu a cenovou stabilitu na delší období.

Dovoz ruského plynu do Evropy roste. Je prostě levnější

Ekonomika
Související témata:

Výběr článků

Načítám