Hlavní obsah

IKEA bude platit skutečným lidem za práci ve virtuálním obchodě

Švédská společnost IKEA hledá deset lidí pro práci na plný úvazek v nově otevíraném virtuálním obchodě. Jako první tak nabízí placené zaměstnání na herní platformě, upozornil server CNN.

Foto: IKEA

IKEA hledá zaměstnance pro trochu neobvyklou práci.

Článek

„Tohle není typická práce v IKEA,“ uvádí populární švédský řetězce s nábytkem v nabídce zvané „hra na spolupracovníka“. Virtuální obchod na herní platformě Roblox spustí 24. června, píše CNN.

Šanci mají uchazeči o práci starší 18 let z Velké Británie nebo Irska. Podle inzerátů musí případní uchazeči zvážit, jak se budou cítit vyobrazení v podobě grafických pixelů a co by dělali, pokud v obchodě dojdou digitální masové kuličky. Inzerát se také táže: „Pokud byste byli animovaným kusem nábytku, který by to byl a proč?“

FOTO: Greenpeace skládali nábytek před IKEA

Domácí

Za práci na dálku budou dostávat 13,15 libry (380 korun) za hodinu, což je podobná sazba jako dostává typický zaměstnanec obchodu IKEA v Londýně nebo ve Spojených státech a víc než dvojnásobek minimální mzdy v USA.

Neobvyklý inzerát IKEA se rychle šíří po sociálních sítích, například na síti X si zájemci stěžují, že nebyli pozváni na pohovor a američtí uživatelé sítě TikTok zveřejňují videa, jak se připravují, pokud by IKEA rozšířila nábor i tam.

IKEA není první značkou, která vstoupila do virtuálního světa. Například supermarket Walmart otevřel virtuální obchod na platformě Roblox, kde si lidé mohou objednávat skutečné zboží a nechat si ho poslat.

Ruská armáda vítězí. Kreml tlačí propagandu i do západních videoher

Válka na Ukrajině
Související témata:

Výběr článků

Načítám