Hlavní obsah

Demolice mostu zavře průjezd mezi pražským Karlínem a Libní

Technická správa komunikací zbourá most přes Voctářovu ulici v Praze 8, která je součástí libeňského soumostí. Práce začnou 30. června od 4 hodin a potrvají do 7. července do 24 hodin. Uzavírka se dotkne úseku Voctářovy ulice od Štorchovy po Boudníkovu.

Foto: TSK

Další část libeňského soumostí padne.

Článek

Řidiči i chodci musejí počítat s omezením. Pro pěší a cyklisty bude značena obchůzková a cyklistická trasa vedoucí z Palmovky přes kancelářský komplex do Štorchovy (na mapce zeleně). Auta pojedou z Rohanského nábřeží přes Sokolovskou směrem k Balabence a dále přes Českomoravskou , Čuprovu, Povltavskou a Zenklovu na Elsnicovo náměstí, což bude platit i pro opačný směr.

Pro cestu MHD od 30. června do 7. července poslouží náhradní autobusová linka X25. Aktuální jízdní řády a informace o náhradní dopravě najdou lidé na webu PID.

Foto: TSK

Objízdná trasa

První byl v dubnu zbourán oblouk na Rohanském ostrově, takzvaný inundační most, uzavřený od konce ledna. Bouraly se opěry a další části konstrukcí mimo vozovku. Na přelomu dubna a května stavbaři odstranili i konstrukci přes Štorchovu. „Na začátku letních prázdnin je naplánována právě demolice mostu přes Voctářovu ulici, která potrvá týden. Termín demolice byl zvolen tak, aby byl dopad na dopravu co nejnižší, s ohledem na nižší intenzitu dopravy v Praze během letních prázdnin,“ uvedla mluvčí správy komunikací Barbora Lišková.

Harmonogram počítá s kompletním ukončením demoličních prací do letošního září. Dopravy v okolí se dotknou pouze některé z nich.

Zajímavosti k rekonstrukci libeňského soumostí najdete zde.

Související témata:

Výběr článků

Načítám