Článek
Tyčinku Kitkat vyrobenou podle nového receptu, která bude ze 70procentní čokolády a bez přidaného cukru, začne Nestlé prodávat letos na podzim v Japonsku. Slupka z kakaového bobu se při výrobě čokolády zatím nevyužívala a většinou se vyhazovala.
Jak uvedl Alexander von Maillot z Nestlé, společnost by mohla stejným způsobem v budoucnu vyrábět bez cukru i mléčnou a bílou čokoládu. Nestlé přichází s inovací v době, kdy stoupá poptávka po zdravějším jídle a nápojích.
Nová tyčinka KitKat se 70procentní čokoládou bude mít o 40 procent méně cukru než podobné tyčinky s přidaným cukrem. Dosud mělo jedno balení KitKat 12,3 gramu cukru. Novou techniku Nestlé plánuje příští rok začít využívat i v dalších zemích a u dalších svých produktů.
Nestlé vyrábí například kávu Nescafé a Nespresso, čokoládové tyčinky KitKat, cereálie Nesquik, kořenicí směsi Maggi nebo potravu pro domácí mazlíčky Purin - Pro Plan a Friskies. V České republice patří do skupiny Nestlé továrny Zora Olomouc a Sfinx Holešov se značkami Orion, Studentská pečeť, Margot, Kofila, Bon Pari, Jojo a Lentilky.