Hlavní obsah

Bývalého manažera Ticketmaster odsoudili za krádež dat

Bývalého vysoce postaveného manažera největšího světového prodejce vstupenek Ticketmaster Stephena Meada potrestal soud v New Yorku za krádež citlivých dat společnosti CrowdSurge, menší firmy, kde dříve pracoval, informoval server BBC

Foto: Reuters

Logo společnosti Ticketmaster

Článek

Stephen Mead, který je britským občanem, podle soudu krádeží dat přímo přispěl k pozdějšímu zániku menšího prodejce vstupenek CrowdSurge, napsal server.

Mead se k činu přiznal již letos v červnu, nyní mu soud nařídil zaplatit 67 970 dolarů (1,5 milionu korun) a rok bude pod dohledem probačního úřadu.

K odcizení dat došlo mezi lety 2013 a 2015. V roce 2012 Mead odešel z vedení CrowdSurge, při odchodu podepsal a dostal desítky tisíc dolarů odchodného za to, že nevyzradí žádná citlivá data, hesla nebo seznamy zákazníků, marketingové strategie nebo finanční informace.

Dua Lipa zazpívá příští rok v Praze. Hned na dvou koncertech

Hudba

Navzdory tomu ale předal svým novým kolegům uživatelská jména a hesla, s jejichž pomocí poté dokázali nahlížet do prodejních systémů rivala. CrowdSurge se pak tolik nedařilo, v roce 2015 fúzovala se společností SongKick. Ta se nejprve s Ticketmaster soudila, ale nakonec se s větší firmou majitelé dohodli a  odprodali jí své systémy.

Mead odjel v roce 2019 z USA a vrátil se do Velké Británie. Letos byl začátkem roku zatčen v Itálii a vydán do USA. Podle britského ministerstva zahraničí Mead požádal o pomoc americký konzulát.

Ke krádeži dat se přiznal i další bývalý manažer Ticketmaster Zeeshan Zaidi, ten ale zatím odsouzen nebyl.

Firma Ticketmaster se sídlem v Kalifornii, která se označuje za největšího světového prodejce vstupenek, neodpověděla na žádost BBC o vyjádření.

O Ticketmaster se v poslední době mluvilo v souvislosti s drahými vstupenkami na koncert kapely Oasis, kvůli kterým čelí vyšetřování nejen britských úřadů, ale i Evropské komise.

Drahé vstupenky na Oasis rozžhavily Evropskou komisi. Prošetřuje Ticketmaster

Ekonomika
Související témata:

Výběr článků

Načítám