Hlavní obsah

Apple v Číně zlevnil iPhony o čtvrtinu

Applu vyšel tah, jak nastartovat prodeje iPhonů v Číně. Po měsících propadu, během nichž přišel o post jedničky na tamním trhu, nyní zájem o jeho telefony znovu sílí. Zákazníky zaujal mimo jiné díky slevové akci, během níž ceny nejnovějšího modelu srazil zhruba o čtvrtinu.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Apple v Číně výrazně snížil ceny iPhonů

Článek

Nárůst obliby iPhonu mezi Číňany dokládají statistiky. Odbyt zahraničních telefonů v dubnu rostl o 52 procent na takřka 3,5 milionu kusů. Většina těchto prodejů připadá právě na mobilní telefony od Applu.

Letošek přitom nezačal pro americkou značku vůbec dobře. V prvním čtvrtletí dokonce přišel o pozici lídra čínského trhu na úkor domácích značek v čele s Huawei.

Mírný nárůst prodejů zaznamenal až v březnu, kdy vzrostly o 12 procent.

Dodací lhůty nových iPadů se zkracují

Hardware

Apple na propad zájmu o jeho ikonický produkt zareagoval slevovou akcí. Je tedy pravděpodobné, že vyšší prodeje zaznamená i v květnu. Během tohoto měsíce se totiž dalo koupit nejnovější model iPhone 15 za 4 599 juanů, v přepočtu za 14,5 tisíce korun. Stál tak o 23 procent méně ve srovnání s loňským podzimem, kdy jej firma uvedla na trh.

„Náš nejnovější průzkum ukazuje, že Apple se vrací jako oblíbená značka smartphonů čínských spotřebitelů poté, co byl nahrazen společností Huawei,“ konstatovali analytici agentury Bloomberg Steven Tseng a Sean Chen.

Firma akcí zacílila na období před festivalem 618, který se koná 18. června a je druhým největším nákupním svátkem v roce. Období konce května a první poloviny června je tak pro prodejce tradičně jedním z nejsilnějších.

Apple miliardy platit nechce, proti pokutě od EK se odvolal

Internet a PC
Související témata:

Výběr článků

Načítám