Hlavní obsah

Albert vsadil u rohlíků, housek a chleba na regionální pekaře

Novinky, pit
Praha

Společnost Ahold, která v tuzemsku provozuje síť prodejen Albert, přichází od středy se změnou v dodávkách čerstvého pečiva. Ve všech svých 282 prodejnách začne totiž prodávat běžné pečivo pouze od regionálních pekařů, jak uvedla mluvčí společnosti Judita Urbánková.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Změna spočívá konkrétně v tom, že nejprodávanější výrobky – rohlík, houska raženka a chléb Šumava 1200 gramů – tak do prodejen Albert již nebudou dodávat dva největší čeští výrobci, pekárny United Bakeries a Penam.

„Naši zákazníci mají své oblíbené místní pekaře a jejich výrobky chceme nabízet i v našich prodejnách,“ sdělil Milan Mrázek, manažer Albertu zodpovědný za pečivo.

„Zajistit lokální pekaře, kteří budou schopni dodávat v požadovaných časech dostatečné množství zboží, nebylo úplně jednoduché, nakonec jich máme téměř 30 pro všech našich 282 prodejen,“ dodal.

Regionální výrobci pečiva dodávali dosud do prodejen Albert spíše krajové speciality a doplňkový sortiment pečiva, čímž rozšiřovali standardní nabídku největších dodavatelů, pekáren United Bakeries a Penam.

Pekárny United Bakeries a Penam nicméně zůstávají i nadále dodavateli mnoha položek v sortimentu pečiva, například baleného chleba, jemného pečiva a některých výrobků privátních značek.

Související témata:

Výběr článků

Načítám