Hlavní obsah

Akcie Nvidie na horské dráze. Po pondělním propadu prudce posílily

Nejdříve propad o šestnáct procent za pouhé tři dny a ztráta pozice nejhodnotnější firmy světa a v úterý zase téměř sedmiprocentní růst na 126 dolarů. Akcie americké technologické společnosti Nvidia jsou jako na horské dráze.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Logo firmy Nvidia

Článek

Pokles akcií z konce minulého týdne a tohoto pondělí vyvolal v některých investorech obavy, že nadšení z klíčové role Nvidie v umělé inteligenci bude ochabovat. „Přestože věříme v umělou inteligenci, v posledním měsíci se na americkém trhu objevily známky přehnaného nadšení,“ napsal podle CNN v pondělí Jim Reid z Deutsche Bank.

Po úterku se tržní cena Nvidie vrátila nad tři biliony dolarů, ale k vrcholu z 18. června ji stále 240 miliard dolarů (5,6 bilionu korun) chybí. Firma je tak v žebříčku nejhodnotnějších společností na třetím místě za dalšími americkými technologickými giganty Microsoft a Apple.

„To, co vidíme u Nvidie, je typická volatilita, kterou lze očekávat, když akcie rostou tak rychle,“ řekl Jochen Stanzl, hlavní analytik trhu na obchodní platformě CMC Markets.

Akcie Nvidie od ledna vzrostly o více než 161 procent.

Za 25 let existence na burze připsaly akcie Nvidie +591 078 procent

Ekonomika

Výběr článků

Načítám