Hlavní obsah

Zoo v Děčíně zorganizovala choulostivou prohlídku jen pro dospělé, byl o ni velký zájem

Děčínská zoologická zahrada se inspirovala v USA a pro dospělé návštěvníky připravila úplnou novinku, komentovanou prohlídku nabitou informacemi z intimního života zvířat. Lidé se na prohlídce dozvěděli například o velikosti či tvaru penisů zvířat nebo o tom, které druhy se nebrání skupinovému sexu. O novinku v zoo byl velký zájem, prohlídka byla vyprodaná.

Zoo v Děčíně připravila pikantní prohlídku jen pro dospěléVideo: Michael Polák, Novinky

Článek

Blanka z České Lípy si dlouho lámala hlavu s tím, jakou rozlučku se svobodou by mohla vymyslet pro svou sestru, která se bude ještě teď v srpnu vdávat. Když objevila informaci děčínské zoologické zahrady, jež jako úplnou novinku nabízela speciální komentovanou a trochu choulostivou prohlídku jen pro dospělé, zajásala.

„Dlouho jsem nevěděla, co vymyslet. Sestra mi zakázala striptýz a pak na mě na sociální síti vyskočila nabídka zoo. Tak jsem si řekla, že když ne striptýz, tak něco takového. Přišlo mi to jako super nápad,“ popsala Novinkám sestra nevěsty.

Návštěvníkovi čínské zoo spadl do výběhu mobil, šimpanz mu ho překvapivě vrátil

Koktejl

Před nevěstou Eliškou do poslední chvíle tajila, co ji čeká. S kamarádkou ji v pátek vyzvedly, naložily do auta a odvezly. „Celou cestu jsme si z ní dělaly legraci a naznačovaly jí, že uvidí pořádné ptáky nebo penis, jaký ještě neviděla. Takže z toho byla chudák vyděšená,“ smála se kamarádka Lenka.

Zoo nikdy v minulosti takovou pikantní akci nenabízela a nic podobného zřejmě neorganizovala ani jiná zoologická zahrada v Česku. „Sami jsme byli zvědaví, jestli a jakou to bude mít odezvu,“ přiznala mluvčí děčínské zoo Alena Houšková. Zájem byl ale velký, plánovaná kapacita 25 lidí se rychle zaplnila, a tak zoo uvolnila několik míst navíc. Za pikantnostmi ze světa zvířat přijeli v pátek v podvečer i lidé z Prahy, z Libereckého kraje nebo ze vzdálenějších míst Ústeckého kraje.

Vývrtka a penis plejtváka

Hned první minuty prohlídky potvrdily, že novinka v zoo bude velká zábava. Už na první zastávce u rybníčka s kachnami otevřeli organizátoři lahev vína. Trochu kvůli navození dobré nálady u účastníků prohlídky, ale hlavně proto, aby dostali do hry vývrtku. Na ní pak totiž vysvětlovali, jak vypadá penis u samců kachny divoké. Řeč přišla ale i na dlouhé a složitě tvarované vaginy samiček, mluvilo se o válce pohlaví i o samci argentinské kachnice, který má penis dlouhý až čtyřicet centimetrů.

To už ale zoolog děčínské zoo Petr Haberland zvedal připravenou, zhruba dva a půl metru dlouhou, čtyřicet centimetrů širokou a do hladka ohoblovanou kládu. Proč? Šlo o názornou ukázku největšího penisu v říši zvířat. „Ten má možná nepřekvapivě největší tvor planety, plejtvák obrovský. V této velikosti,“ ukazoval zoolog.

Foto: Michael Polák, Novinky

Z pikantní prohlídky v děčínské zoo. Právě se mluví o penisu plejtváka obrovského.

Chlapi nejsou kanci

Třicítka účastníků pikantní prohlídky, kterou zoo jednoduše nazvala 18+, se také dozvěděla o svijonožcích, jejichž penis může dosáhnout až osminásobku délky jejich těla, o tom, že samci goril se vlastně nemají moc čím chlubit, že největší spermie mají mouchy octomilky nebo že ejakulace u kanců je poměrně dlouhá a obsahově až stonásobně větší než u mužů. „A přitom se chlapům říká, jaký jsou kanci!“ zaznělo mezi účastníky prohlídky.

Foto: Michael Polák, Novinky

Z pikantní prohlídky v děčínské zoo. Když se o nich mluvilo, kanci vylezli.

Ti se také dozvěděli, proč kočky u páření tolik řvou, proč se kapybary při pohlavním aktu pohryžou, které druhy primátů se oddávají i orálnímu sexu nebo které sexuální polohy jsou pro některé druhy typické (nepřekvapilo, ale pobavilo, že netopýři se páří hlavou dolů).

Foto: ZOO Děčín

Na pikantní prohlídce se obsáhle mluvilo i o pohlavních orgánech a páření u primátů.

Asi hodinová zábavná procházka zoologickou zahradou skončila videoprezentací v zázemí zahrady. Na připravených záběrech mohli účastníci akce vidět páření chobotnic, kudlanek, pštrosů, štírů, strašilek, štěnic nebo hlemýžďů. Nejvíc ale pobavili asi obyčejní králíci, jejichž páření zoolog označil za třívteřinové inferno.

Nevěstě Elišce, zmíněné v úvodu textu, se loučení se svobodou na choulostivé prohlídce líbilo. „Já jsem spokojená. Bylo to poučné a edukativní,“ smála se.

Jak moc ovlivňuje letní čas velikost mužství

Sex a vztahy

Šéf zoo Bobek: Z hmyzu mám nejraději larvy nosatců v Kamerunu

Gastro

Výběr článků

Načítám