Hlavní obsah

Žena si u Hodonína sedla na peron a kývala nohama, zastavila dopravu na koridoru

Brno

Dlouho si bude pamatovat, že při čekání na vlak se nemá sedět na hraně nástupiště a máchat nohama v kolejišti, osmatřicetiletá žena. Ta se totiž takto posadila na zastávce v Lužicích na Hodonínsku a podařilo se jí zastavit dopravu na části železničního koridoru mezi Přerovem a Břeclaví. Teď jí hrozí pokuta až deset tisíc korun od Drážního úřadu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ženy ignorující svou nebezpečnou pozici si všiml dispečer. Provoz na frekventované trati se naštěstí během několika minut vrátil do normálu, ženu ale čeká pokuta, jak v pondělí informovala jihomoravská policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Další si zkracovala cestu

Podobně se v těchto dnech zkomplikovala doprava i na trati poblíž Brna ve směru na Českou, kde si pracovníci dráhy všimli ženy u kolejiště. „Protože nebylo možné vyloučit, že žena na kolejích má sebevražedné myšlenky, byl provoz na trati obousměrně zastaven. Poté, co se bezpečně podařilo ženu dostat z dráhy, zjistili policisté, že si přes koleje pouze zkracovala cestu,“ řekla Ledabylová.

Dvaatřicetiletou ženu stála taková zkratka dva tisíce za přestupek. „Policisté upozorňují, že jakýkoli pohyb v obvodu dráhy mimo k tomu určená místa znamená nejen riziko finanční sankce, ale především ohrožení života a zdraví,“ zdůraznila mluvčí s tím, že někteří lidé navíc vstupují na koleje i se sluchátky na uších.

Vlak v Nymburce projel návěstidlo „stůj“, spoje nabraly zpoždění

Krimi

Výběr článků

Načítám