Hlavní obsah

Ze silnice na Dolní Moravu jsou trosky

Dolní Morava

I když tu největší spoušť v Jeseníkách za sebou zanechala velká voda zejména na Jesenicku a Šumpersku, voda se prohnala i s nimi sousedící oblastí pod Králickým Sněžníkem. Velmi postižené je i turistické středisko Dolní Morava na horním toku řeky Moravy.

Následky povodní na Dolní MoravěVideo: KÚ Pardubického kraje

Článek

„V jedné části silnice prakticky zmizela. Co se týče obnovy, půjde v rámci Pardubického kraje o největší položku. Na některých místech není silnice jenom podemletá, ale je totálně zničená. Současně jsem rád, že se prakticky ihned podařilo vytyčit náhradní trasu, takže horní konec obce nepřišel o spojení se světem,“ řekl pardubický hejtman Martin Netolický (SOCDEM).

Foto: KÚ Pardubického kraje

Následky povodní na Dolní Moravě

„Objízdná trasa vede přes parkovací plochu, která bývá v zimě využívána. Pokud se tedy nepodaří silnici do zimy zrekonstruovat, musíme s vlastníkem pozemku dojednat pokračování této malé objížďky,“ dodal hejtman a slíbil, že pro kraj je toto priorita číslo jedna, na kterou je připraven uvolnit peníze.

„Stav této silnice je aktuálně nejhorší v celém Pardubickém kraji,“ upozornil Netolický.

Už od pondělí se intenzivně odstraňují následky nejen okolo příjezdové komunikace, ale i v dalších částech obce.

Foto: KÚ Pardubického kraje

Následky povodní na Dolní Moravě

„Samozřejmě se to dotklo i nás, poškozen je hlavně trail park. Ale věříme, že sice s nějakým omezením, ale že ho na víkend už zpřístupníme. Také pracujeme na obnově Mamutíkova vodního parku, ten by měl být otevřen už v pátek. Stále se také odklízejí popadané stromy,“ popsal situaci Martin Palán, obchodní ředitel dolnomoravského horského resortu. Poškozena byla i část zasněžovacího systému.

Otevírá nejdelší sjezdovka v Česku

Domácí

Výběr článků

Načítám