Hlavní obsah

Žárlivý muž odpálil na sídlišti bombu. Žalobce mu navrhl vězení

Horšovský Týn

Státní zástupce ve středu podal obžalobu na 30letého Michala B., který nastražil výbušný systém před vchod do bytového domu v Horšovském Týně na Domažlicku a poté jej odpálil. Za obecné ohrožení a pokus o těžké ublížení na zdraví mu podle informací Novinek navrhl tříleté vězení. Motivem činu byla žárlivost.

Michal B. přichází k domažlickému soudu.Video: Biskup Patrik, Novinky

Článek

„Spis s návrhem na podání obžaloby třicetiletého muže jsme předložili státnímu zástupci, který ji dnes podal k okresnímu soudu,“ napsala ve středu policie na sociální síti X.

Událost se stala v noci z 19. na 20. února ve Vančurově ulici. Krabička naplněná kovovými součástkami a střelným prachem explodovala ve chvíli, kdy se k ní přiblížil 44letý muž. Výbuch ho lehce zranil.

Policie Michala B. z Domažlicka za několik dní chytila a obvinila z obecného ohrožení a pokusu o těžké ublížení na zdraví. Dotyčný skončil ve vazbě. Přiznal, že útok cílil na soka v lásce, který mu přebral přítelkyni. Podle znalců nešlo o zkrat, ale o promyšlený čin.

Za odpálením bomby na Domažlicku byla žárlivost

Krimi

Hrozně hodný kluk

„Nikdo z nás nechtěl věřit, že to má na svědomí náš kluk. Byl to pro nás obrovský šok, když ho zatkli. Neměl nikdy žádný průšvih, je to hrozně hodný kluk. S přítelkyní s námi bydlel pět let. Pak od něho odešla. Nevím, co se mezi nimi stalo. Ale jeho to dost sebralo, protože ji měl strašně moc rád, “ řekl Novinkám otec obviněného, jehož si v březnu soud předvolal jako svědka k vazebnímu zasedání, stejně jako jeho manželku.

O tom, že si synova partnerka našla jiného přítele, nepadlo podle otce doma ani slovo. „Vůbec jsme netušili, že by chystal nějakou pomstu. A už vůbec ne, že si k tomu sestrojil výbušný systém. Na policii měl vypovědět, že si našel návod na internetu. Nevím, co ho to napadlo. Kdyby mu dal přes hubu, udělal by líp. No prostě to byl hloupý zkrat, za který teď bude pykat,“ dodal 55letý muž.

Policie zatkla muže, který na Domažlicku nastražil výbušninu. Řešil tak osobní spory

Krimi

Výběr článků

Načítám