Hlavní obsah

Z centra Kutné Hory zmizel squat narkomanů a bezdomovců

Střední Čechy

Mezi tunami odpadků, v zápachu a rozpadajících se prostorech objektu bývalé vojenské správy v Kutné Hoře se usídlili narkomani a bezdomovci. V pondělí ráno konečně došlo na vyklizení soukromého objektu. Jeho obyvatelům nezbylo nic jiného než posbírat pár svých věcí, naložit je do káry, na nosič kola či do igelitek a zmizet.

Foto: Město Kutná Hora

Zdevastovanou budovu v centru Kutné Hory opouštějí samozvaní nájemníci.

Článek

Lidé z okolí si dlouho stěžovali na nepořádek. Technické služby města se po dohodě s vlastníkem a s právníky domluvily na zajištění budovy a vystěhování nechtěných samozvaných nájemníků.

„Bezdomovci a narkomani byli minulý týden policií vyzváni, aby budovu opustili, ještě dnes se v ní ale nacházelo šest lidí,“ uvedla v pondělí dopoledne mluvčí města Jana Adamová. Vyklizení a zajištění domu podle ní provedlo město na náklady vlastníka.

Foto: Město Kutná Hora

Nepořádek v budově obsazené bezdomovci a narkomany nechalo město vyklidit.

„Nebudeme tolerovat, aby ve městě vznikaly lokality, kde se obyvatelé bojí chodit nebo pobývat. Budeme stejně přistupovat i k dalším takovým místům,“ řekl starosta Kutné Hory Lukáš Seifert (ODS).

V třípodlažní budově od pondělního rána kromě policie zasahovali pracovníci technických služeb. Ti budovu zabezpečují tak, aby se do ní už nedalo dostat, a také vybagrují přilehlý pozemek, kde se vykácí náletové dřeviny. Než bude areál kompletně zajištěn, bude ho hlídat bezpečnostní agentura. Budova bývalé vojenské správy stojící poblíž centra města je na prodej. Vlastník ji podle ČTK nabízí za 60 milionů korun.

Likvidace velkých plzeňských squatů. Do kasárenských baráků se zakousl bagr

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám