Hlavní obsah

Wagenknecht potvrdil kandidaturu na šéfa Pirátů

Bývalého senátora Lukáše Wagenknechta podpořily v kandidatuře do čela České pirátské strany téměř tři stovky straníků. Svou kandidaturu potvrdil a slíbil stranu stabilizovat. Věří si na dvouciferný volební výsledek ve sněmovních volbách. Další uchazeči se mohou hlásit do 15. října.

Foto: Petr Horník, Novinky

Lukáš Wagenknecht (Piráti)

Článek

„Pokud se stanu předsedou, tak budu předsedou vás všech. Nebudu nálepkovat, budu se s vámi dál osobně setkávat,“ napsal na pirátském fóru Wagenknecht.

Vyzval spolustraníky, aby se víc soustředili na problémy lidí a osobnosti Pirátů, které by mohly jejich zájmy reprezentovat. V souvislosti se změnami ve straně mluví o Pirátech 2.0.

„Neřešme dokola sami sebe. Udělejme tlustou čáru, stabilizujme stranu a pojďme se soustředit na naše voliče,“ dodal v příspěvku.

Připravit chce komunikační strategii a sestavit PR tým, který bude pracovat nonstop. „Bude potřebovat ode všech konstruktivní debatu bez trollování a vnitřních her,“ namítl.

Lipavský: Musíme se zbavit komoušů a vypnout fórum

Domácí

Věří, že se Piráti brzy vrátí k vládě jako suverénní strana.

„Až přijde náš čas, a já věřím, že tak bude brzy, vstoupíme do vlády jako strana zcela suverénní s velkým koaličním potenciálem. Jsem si jistý, že se k vládnutí vrátíme v pozici, kterou budeme kontrolovat sami,“ napsal také ve svém kandidátském příspěvku.

„Přivedeme naše voliče zpět a dostaneme stranu opět na dvouciferný volební výsledek,“ věří.

Wagenknecht v letošních volbách neobhájil mandát senátora, kterým byl šest let. Do čela strany ho po rezignaci předsednictva v čele s Ivanem Bartošem nominovala členská základna.

O post šéfa strany se uchází i končící hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták, radní Olomouckého kraje Martin Šmída, senátorka Adéla Šípová či středočeská Pirátka Marta Martinová, která je asistentkou Šípové.

Zájem o tuto funkci naopak nemají končící místopředsedkyně Pirátů Jana Holomčík Leitnerová ani šéf poslaneckého klubu Jakub Michálek či místopředsedkyně Sněmovny Olga Richterová.

Hledání lídra Piráty potrápí. Jejich osobnosti jsou názorově neukotvené, míní politolog

Domácí

Výběr článků

Načítám