Hlavní obsah

Ve Zlíně přišlo na svět miminko s rekordní váhou, má 5320 gramů

Mezi historicky největší miminka narozená ve zlínské nemocnici se v těchto dnech přidal malý Oliver. Váží totiž 5320 gramů. „V porodnici Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně (KNTB) ani o prázdninách nezahálíme a dokonce se tady „trhají“ rekordy ve váze,“ uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Foto: KNTB

Malý Oliver u své mámy Lenky Ostrovské ze Zlína

Článek

Naposledy se miminko s váhou přesahující pět kilogramů narodilo v porodnici KNTB v roce 2018. Vážilo tehdy 5020 gramů.

Oliverova maminka Lenka Ostrovská (34 let) rodila ve zlínské porodnici již počtvrté, doma má dvě holčičky a jednoho chlapce. „Porod se nakonec uskutečnil císařským řezem a byl komplikovaný, Oliver přišel na svět již 11. července večer, teprve dnes si však tatínek odvážel rodinku domů,“ přiblížili v úterý zdravotníci v porodnici.

Foto: KNTB

Maminka Lenka se synem Oliverem

Lenka Ostrovská sice pochází ze Zlína, ale žije na Slovensku. Zlínská porodnice se jí ale podle jejích slov tak zalíbila, že tady odrodila všechny své děti. „Rozhodla jsem se vybrat porodnici ve Zlíně už počtvrté, protože jsem pokaždé měla velmi dobré zkušenosti. Pro mě to byla jasná volba, i když jsme se před dvěma lety přestěhovali na východ od českých hranic. Urazili jsme z domu do porodnice asi sto dvacet kilometrů,“ přiblížila Lenka Ostrovská a dodala: „Sestřičky jsou tady hodné, milé, ochotné, lékaři jsou příjemní, všichni mi moc pomohli a zvládli na jedničku všechny komplikace.“

V porodnici KNTB se rodí nejvíce dětí z porodnic Zlínského kraje. Jak Novinkám mluvčí nemocnice potvrdila, vloni zde přišlo na svět 1610 dětí, předloni to bylo 1920 miminek.

Miminko spěchalo na svět, porod v sanitce na Klatovsku trval jen pár minut

Krimi

Související články

Když miminko špatně spí

Dostatečný spánek velmi významně ovlivňuje zdraví lidí, včetně těch nejmenších, tedy novorozenců a batolat. U miminek navíc velmi pozitivně ovlivňuje rozvoj...

Výběr článků

Načítám