Hlavní obsah

Vandalové otáčejí přenosné značky. Jízda rozkopaným centrem Plzně je adrenalinový zážitek

Plzeň

Past na řidiče. Tak by se teď dala charakterizovat dopravní situace v centru Plzně. Projet historickým jádrem je kvůli sérii uzavírek problém i pro otrlé místní šoféry. A situaci ještě zhoršují vandalové.

Průjezd rozkopaným centrem Plzně je adrenalinový zážitek.Video: Ivan Blažek, Novinky

Článek

„Neznámí pachatelé už několikrát otočili přenosné dopravní značky, které mají pomáhat s orientací v centru,“ uvedla mluvčí magistrátu Eva Barborková. „Komplikují tak dopravu, městská policie proto zvýší kontrolu značení,“ upozornila.

Kvůli rekonstrukci tramvajové trati, která město vyjde na 77 milionů korun, jsou už od května uzavřené některé jednosměrky v okolí náměstí Republiky - Zbrojnická, Pražská i Solní ulice.

Teď je navíc slepá ulice z Františkánské. „Neprůjezdná bude do počátku listopadu,“ sdělila Barborková. Počet vjezdů přímo na náměstí se tak snížil ze čtyř na polovinu - zbývá Solní od synagogy a Dominikánská od Rooseveltova mostu. Ven vedou také jen dvě cesty místo původních čtyř - Rooseveltova a případně otočená jednosměrka v Dřevěné ulici.

Přibyly ale neobvyklé atrakce: třeba tramvaj jezdící přes náměstí v protisměru nebo zprůjezdněná zkratka kolem Západočeského muzea.

Šťastlivci, kteří vykličkují ze středu města, ještě nemají zdaleka vyhráno. Uzavřená je také polovina páteřní Klatovské ulice ve směru z centra na Bory i část magistrály vedoucí na sídliště Bolevec a dále na Žatec. Nebo dlouhý úsek Koterovské ve čtvrti Slovany.

Řidiče v Plzni čeká očistec. Rozkopou páteřní Klatovskou ulici z centra až na Bory

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám